Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η ώρα της αντίστασης του λαού


Από topontiki.gr (το σκίτσο του Τολιάδη βρίσκεται στο Διαδίχτυ)

Του Θεόδωρου Σταυρόπουλoυ

Οι πολιτικές επιλογές που ακολούθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια, δανειζόμενα ασύστολα υπέρογκα κονδύλια, βύθισαν τη χώρα στα χρέη. Τα χρήματα αυτά, αντί να διοχετευθούν στην οικονομική ανύψωση της χώρας, προς όφελος της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας και της καινοτομίας, αναλίσκονταν αποκλειστικά σε πελατειακές σχέσεις, σε μίζες και σκάνδαλα.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο παράνομος πλουτισμός μιας διαπλεκόμενης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης. Έτσι η χώρα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων παραδίδοντας με μια μόνο υπογραφή την εθνική μας κυριαρχία και ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.


Τούτη την ώρα, εξαιτίας των αδίστακτων επιλογών της κυβέρνησης - τρόικας - πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, ξένου και ντόπιου, η χώρα βυθίζεται συνεχώς στην άβυσσο και στον εθνικό ξεπεσμό.


Το νέο πρόγραμμα κατεδάφισης εντάσσεται σ’ ένα νέο, αποικιοκρατικού τύπου, Μνημόνιο, που επιβάλλεται στη δοτή ελληνική κυβέρνηση σαν όρος προκειμένου η Τρόικα να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδότηση (αφού το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε πανηγυρικά σε όλους τους τομείς).

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα όλοι οι πραγματικά προοδευτικοί πολίτες, οι ελεύθερες δυνάμεις αυτού του τόπου καθώς και ο πνευματικός κόσμος της χώρας να κηρύξουν παλλαϊκό ξεσηκωμό και ενάντια στους αδίστακτους τραπεζίτες, καθώς και στους ποικιλώνυμους εγχώριους συνεργάτες τους.

Η τύχη του αύριο αυτής της χώρας βρίσκεται στα χέρια των νέων – που, δυστυχώς, πολλοί απ' αυτούς έως τώρα παραμένουν αλυσοδεμένοι με τα δεσμά της αδράνειας, της απάθειας, του ατομικισμού.

Φανταστείτε αυτούς τους νέους με καρδιές πυρπολημένες από ζέση για ελευθερία και φορείς μιας παιδείας που συνοψίζεται στη ρήση του Αισχύλου: «Θάρσει! Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτέ». Αυτοί οι νέοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια «δύναμη της φύσης» ενάντια σε ό,τι σαθρό, σάπιο και ετοιμόρροπο τους περιβάλλει.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, «ιερά τέρατα» - προστάτες αυτής της πολύπαθης ουτοπίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας που διακαώς ευαγγελίζονται, έριξαν τις μάσκες αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο της δικτατορίας του ευρώ. Απεμπολώντας κάθε ψήγμα εθνικής αξιοπρέπειας, αναδείχτηκαν καταφανώς θιασώτες της μυστικής διπλωματίας, της αναξιοπιστίας των πολιτικών τους θέσεων και υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους.

Είναι προφανές ότι η άρχουσα τάξη και οι εγχώριοι παρατρεχάμενοί της δεν αρκούνται απλώς στο να μας επιβάλουν την πραγματικότητά τους, αλλά αποσκοπούν στο να γαλουχήσουν και να «επανεκπαιδεύσουν» (όπως έλεγαν παλαιότερα, σκοτεινά καθεστώτα) τις επόμενες γενιές με αυτή τη διαστρεβλωμένη πραγματικότητά τους, ώστε η κυριαρχία τους να εδραιωθεί σε συμπαγείς βάσεις.

Έτσι, λοιπόν, εδώ εκποιείται η χώρα. Υποθηκεύεται η χώρα. Και αν λάβουμε υπ' όψιν μας τον κίνδυνο να πάει η Ελλάδα σε μια ανεξέλεγκτη πτώχευση με αυτά τα οποία ακολουθούν οι αντεθνικές πολιτικές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε τι θα προκύψει.



Δεν υπάρχει στην ιστορία τέτοιο ξεπούλημα

Αβίαστα προκύπτουν συμπεράσματα από αυτή τη δανειακή σύμβαση ότι εδώ η Ελλάδα δένεται χειροπόδαρα, μετατρέπεται σε αποικία και Μπανανία, γίνεται μια χώρα η οποία δεν έχει ίχνος αυτοτέλειας και κυριαρχίας, είναι παραδομένη και αυτή η παράδοση μόνο σε ήττα στρατιωτική γίνεται, μόνο αν έχει ηττηθεί η χώρα στρατιωτικά.

Σε ειρηνική περίοδο να προχωρήσει μια κυβέρνηση εθελοντικά σε τέτοια εκχώρηση, ξεπούλημα κυριολεκτικά εθνικής κυριαρχίας και εθνικού μέλλοντος δεν έχει ξανασυμβεί. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω τέτοιο ιστορικό προηγούμενο.

Αυτή την ώρα η Αριστερά μπορεί να ξαναγειωθεί με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, να αντιπροσωπεύσει υπαρκτές μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις και να ξαναεκφράσει γνήσιες, επίκαιρες, πιεστικές και υπερεπείγουσες κοινωνικές ανάγκες στην προοπτική της εθνικής αναγέννησης και της προοδευτικής και σοσιαλιστικής απελευθέρωσης

Είναι πλέον απαραίτητο όσο ποτέ για την ίδια την επιβίωση των εργαζομένων να ενισχυθούν οι αγώνες του λαού και να τιμωρηθούν στις εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που προωθούν τις μνημονιακές βαθύτατα ταξικές πολιτικές της κατεδάφισης των μισθών και των εργασιακών σχέσεων.

Ήρθε η ώρα της εξέγερσης στην κάλπη, που θα οδηγήσει σε πολιτικό λιντσάρισμα του μνημονιακού πολιτικού κόσμου (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) ώστε να γίνει το πρώτο βήμα για να λύσει το θέμα της διακυβέρνησης προς όφελος του λαού.

* Ο Θεόδωρος Σταυρόπουλος διδάσκει Μαθηματική Ανάλυση στο Μαθηματικό και Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου