Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Καμία άλλη στήριξη στην Ελλάδα, ας χρεοκοπήσει»


Αρνητική σε οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση η Bundesbank

Από Το Βήμα

Την θέση της ότι η πτώχευση της Ελλάδας και η έξοδός της από το ευρώ είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε χαλάρωση «των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών της» εξέφρασε η Budesbank στη μηνιαία έκθεσή της που δημοσιοποιήθηκε. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα ανησυχητική» την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά τονίζει ότι δεν πρέπει να επεκταθεί η διεθνής οικονομική στήριξη προς αυτήν.


Όπως αναφέρει η τράπεζα, αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της «πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», καθώς τα προβλήματα που θα προκύψουν για την Γερμανία και την ευρωζώνη σε αυτήν την περίπτωση – δηλαδή, όπως υπονοείται, τη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο της από το νόμισμα – «είναι σημαντικά, αλλά μπορούν να ξεπεραστούν».


Η τράπεζα αναφέρει ότι χαλάρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας έναντι της Τρόικας θα δημιουργούσε κρίση εμπιστοσύνης για το σύνολο των συμφωνιών που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ευρώ και θα ετίθετο υπό αμφισβήτηση όλο «το πλαίσιο ελέγχου, ευθύνης και αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών - μελών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου