Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ποιοι παίζουν βρόμικα παιχνίδια;


Από Το Ποντίκι 24.5.2012

Ο Λουκάς Παπαδήμος χθες επιχείρησε πολιτική παρέμβαση που δεν συνάδει με τον προηγούμενο – πρωθυπουργικό – ρόλο του, σπέρνοντας αμφιβολίες για τη διεθνή θέση της χώρας και υπονομεύοντας τη διαπραγματευτική θέση της επόμενης κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της Ε.Ε. δήλωναν ανωνύμως ότι το Euro Working Group, η σύνοδος των τεχνοκρατών και συνεργατών των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ζήτησε από τις κυβερνήσεις σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την πιθανότητα η Ελλάδα να αποφασίσει την έξοδό της από το ευρώ. Για την «είδηση» αυτή ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε «έλλειψη ενημέρωσης».


Αν όμως πράγματι το Euro Working Group ζήτησε τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης, από ποιον έλαβε την ενημέρωση - προειδοποίηση; Αφού η Ελλάδα είναι η μόνη που μπορεί να αποφασίσει την έξοδό της από την ευρωζώνη, τότε μόνο από την ελληνική πλευρά μπορεί να έχει υπάρξει παρόμοια έγκυρη πληροφόρηση προς το Euro Working Group.

Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν νομιμοποιείται οποιοσδήποτε παράγων να εξετάζει και, κυρίως, να δημοσιοποιεί τέτοια ενδεχόμενα και «προειδοποιήσεις». Εκτός αν η ευρωζώνη σκοπεύει να μας «ωθήσει» προς την έξοδο!

Συνεπώς υπάρχει μέγιστο θέμα για τους διαύλους και τα πρόσωπα που «ενημερώνουν» τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης για τις ελληνικές «προθέσεις». Όταν μάλιστα η νυν ελληνική κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, με μοναδική αρμοδιότητα να οδηγήσει σε εκλογές και δεν μπορεί να λάβει καμιά πολιτική απόφαση.

Ποιοι λοιπόν στην Ελλάδα παίζουν βρόμικα παιχνίδια;

Όλες τις τελευταίες μέρες, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ακόμη περισσότερο, ασκείται ασφυκτικός εκβιασμός από τους εκπροσώπους των δανειστών προς τους Έλληνες πολίτες προκειμένου αυτοί να ψηφίσουν τους όποιους και όσους αρεστούς στο ευρωσύστημα πολιτικούς σχηματισμούς της χώρας.

Ψευδεπίγραφα «ευρωπαϊκά» εκλογικά μέτωπα μιλούν ψευδώς για «αντιευρωπαϊκά» κόμματα, επισείουν τον «κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ» και εκβιάζουν τους ζαλισμένους Έλληνες πολίτες επιχειρώντας να «κλέψουν» την ψήφο τους. Την ίδια ώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης αναρωτιέται δημοσίως: «Δημοκρατία με κάθε κόστος;». Ε, λοιπόν, ναι: Δημοκρατία με κάθε κόστος...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου