Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση - έκπληξη από την Pulse RC στο «Ποντίκι»


Από topontiki.gr

«Το Ποντίκι» δημοσιεύει αύριο Πέμπτη την πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία, ύστερα από την εντυπωσιακή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, είναι πολύ σημαντική διότι:

● Μετρά την πρόθεση ψήφου «εν θερμώ», αμέσως μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, στην αφετηρία της προεκλογικής περιόδου.

● Διερευνά τις θετικές και αρνητικές απόψεις των πολιτών για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών.


● Καταγράφει εντυπωσιακά δεδομένα σε βασικά κριτήρια ψήφου, όπως η «καταλληλότητα για πρωθυπουργία» και η «αποτελεσματικότητα για τη διαπραγμάτευση του μνημονίου».

● Μετρά, πρώτη φορά λεπτομερώς, τη στάση των ψηφοφόρων έναντι της παραμονής στο ευρώ, με ανατρεπτικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα η πρόθεση ψήφου δίνει ένα σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταδεικνύει και άνοδο από το εκλογικό του ποσοστό άνω του 5%. Άνοδος και για τη Ν.Δ. άνω του 3% και για το ΠΑΣΟΚ οριακή αύξηση κάτω της μονάδας. Σαφής η πτώση του ΚΚΕ, πολύ μικρότερη για ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο προπορευόμενος ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει σε άνοδο κατά 8% από την 6η Μαΐου, η Ν.Δ. κατά λιγότερο από 3%, το ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από 2%. Από εκεί και κάτω είναι σοβαρή η απώλεια του ΚΚΕ κατά 2,5%, ενώ σταθερή μένει η ΔΗΜΑΡ και 1% χάνει η Χρυσή Αυγή. Επτακομματική παραμένει η Βουλή.

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν αφήνει κάποιο σοβαρό περιθώριο εκτίμησης για το αν η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες συνεπάγεται εκλογική φθορά ή όφελος για κάποια – και ποια; – κόμματα.

Οι σαφέστατα πιο δυσαρεστημένοι από την προσφυγή σε νέες εκλογές είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν αυτοί της Ν.Δ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι. Ελάχιστοι όσοι Δεν Ξέρουν και Δεν Απαντούν σε όλα τα κόμματα.

(Διαβάστε περισσότερα στο Ποντίκι στις σελίδες 20,45,46)


1 σχόλιο:

  1. Αλέξη, άλλο απειρία και άλλο μαλακία!
    Την Κατσέλη μπορείς να την προσεταιριστείς, όμως θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε ότι αφορά τους ματωμένους αγώνες του 1998 των συντρόφων σου εκπαιδευτικών. Ο Αρσένης κατήργησε την επετηρίδα και μαζί με άλλα "μεταρυθμιστικά" μέτρα, έκανε άνω κάτω την παιδεία. "Κάτσε καλά Γεράσιμε" λέγαμε τότε, το ξέχασες Αλέξη!
    Ντροπή σου!
    Αυτές, δεν είναι καλές ενδείξεις...Οψόμεθα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή