Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

«Ισοπαλία» Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ


Νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Το Ποντίκι

Την Πέμπτη κυκλοφορεί η εφημερίδα «Το Ποντίκι» με μία δημοσκόπηση της Pulse RC, η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού:

● Ως προς την πρόθεση ψήφου καταγράφεται απόλυτη ισοπαλία για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να συγκρατεί ελαφρώς αυξημένο το ποσοστό της 6ης Μαΐου, ενώ παρατηρείται σημαντική συρρίκνωση των μικρότερων κομμάτων.

Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή. Ελαφρά αύξηση του ΠΑΣΟΚ, με επιβεβαίωση της συρρίκνωσης των μικρότερων κομμάτων. Αίνιγμα το σχήμα «Δημιουργία Ξανά – Δράση».

● Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του Αλ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

● Τέλος, η δημοσκόπηση αυτή της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», διερευνά την προτίμηση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος, το οποίο θα ψηφίσουν, με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ αν ένα από τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές. Το αποτέλεσμα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

Στο μέρος αυτό της δημοσκόπησης, το οποίο είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον αυτής της έρευνας, θα βρείτε πώς τοποθετούνται οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων στο ενδεχόμενο το κόμμα που θα ψηφίσουν να συνεργαστεί μετεκλογικά για τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε με τη Ν.Δ. είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση φυσικά που ένα από αυτά τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές.

Πρώτη φορά άλλωστε καταγράφεται με ποιον θα ήθελαν κυβερνητική συνεργασία οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ, της Χρυσής Αυγής και των υπόλοιπων κομμάτων. Ίσως το σημαντικότερο ποιοτικό στοιχείο των τελευταίων δημοσκοπήσεων για την επόμενη μετεκλογική ημέρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου