Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το Eurogroup αναβάλλει για Οκτώβριο την απόφαση για την 6η δόση


Από την Καθημερινή

Η απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί τον Οκτώβριο, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Kλοντ Γιούνκερ.

«Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας», δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι το Eurogroup «αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει η Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο», αλλά σημείωσε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η «πλήρης εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Επίσης ανέφερε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για την εκπλήρωση των στόχων του προϋπολογισμού και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

«Έτσι, υποδεχθήκαμε τη νέα δέσμευση των ελληνικών αρχών για την πλήρη και αποφασιστική εφαρμογή» των συμφωνηθέντων αλλαγών, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου