Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ισπανία: Διακοπή ιδιωτικοποιήσεων εξαγγέλλει το P.P.


Από τον ANT1 online

Να διακόψει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων και του εθνικού λαχείου δεσμεύθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση του Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται να αναδειχθεί νικήτρια στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 20ής Νοεμβρίου.

«Πρέπει να τερματιστεί η διαδικασία γι’ αυτές τις αποκρατικοποιήσεις» δήλωσε στην διάρκεια ημερίδας της εφημερίδας Cinco Dias ο Κριστόμπαλ Μοντόρο, ο συντονιστής του P.P. για τα οικονομικά ζητήματα και φαβορί για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.


«Αποκρατικοποιήσεις δεν είναι αρμόζον να προχωρούν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. [...] Μου προκαλεί υποψία αυτή η κυβερνητική σπουδή» υπογράμμισε ο Μοντόρο.


Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του Ιουλίου η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας ξεκίνησε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης – σε ποσοστό 49% – του οργανισμού Aena, ο οποίος διαχειρίζεται τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, με στόχο να εισρεύσουν στο δημόσιο ταμείο 5,3 δισ. ευρώ και να εξυπηρετηθεί ευχερέστερα το δημόσιο χρέος – περίπου στο 65% του ΑΕΠ στο τέλος του Ιουνίου.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση ενέκρινε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο το 30% του μετοχικού κεφαλαίου του LAE, του εθνικού λαχείου, με σκοπό να εισρεύσουν στο δημόσιο Ταμείο άλλα 7 δισεκατομμύρια ευρώ. «Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα» σχολίασε ο Μοντόρο. «Ας γνωρίζει ο κόσμος περί τίνος πράγματος μιλάμε: εκεί όπου θα γίνει μια κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος εμείς ερχόμενοι στην κυβέρνηση θα αναλύσουμε την κατάσταση, θα την επανεξετάσουμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου