Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πολιτική συναίνεση: λάθος πόρτα!


Από topontiki.gr

Του Αντώνη Δελλατόλα

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, από τη στιγμή που «σφίξανε τα γάλατα» στην οικονομία, άρχισε το γαϊτανάκι από ορισμένους πολιτικούς και κυρίως επιχειρηματικούς κύκλους για την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική για το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο.

Η πίεση αυτή ασκείται κυρίως στον Σαμαρά, ενώ ο Καρατζαφέρης μπαίνει στο θέμα θετικά ή αρνητικά ανάλογα με την επικαιρότητα.

Όμως, όλοι αυτοί που μπαίνουν σε αυτό το «πολιτικό κόλπο» όχι μόνο χτυπάνε λάθος πόρτα, αλλά ξεκινάνε και με λάθος βάση.


Το θέμα δεν είναι να δώσει την συναίνεση του ο Σαμαράς ή να σταθεροποιήσει την θέση του υπέρ μιας τέτοιας λογικής ο Καρατζαφέρης. Άντε και είπαν το ναι...


Θα δοθεί λύση στο πολιτικό και κυρίως οικονομικό πρόβλημα της χώρας;

Όχι φυσικά.

Το ζητούμενο είναι (ή ήταν, για να είμαι ακριβής) η κοινωνική συναίνεση.

Αυτή δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί, για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους:

● Γιατί ο κόσμος χρεώνει στο πολιτικό σύστημα ότι φτάσαμε ως εδώ.

● Γιατί έχει πειστεί ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε το μνημόνιο.

● Γιατί βλέπει καθημερινά να διαλύεται η ελληνική κοινωνία, αφού το «ντου» έγινε αποκλειστικά στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, τα μόνα που πληρώνουν ακριβά το μάρμαρο.

● Γιατί έχει διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση είπε πολλές φορές ψέματα, έκανε λάθος προβλέψεις, είχε πισωγυρίσματα, έλλειψη εσωτερικής συνοχής και είναι εν γένει ανίκανη να χειριστεί τη μεγάλη κρίση. Με λίγα λόγια δηλαδή έχει μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας και στο εξωτερικό.

Συμπέρασμα: Το πρόβλημα είναι κυρίως πολιτικό και ως τέτοιο θα κριθεί κατά την διάρκεια του επομένου εξαμήνου.

Εκτός αν ως χώρα «βρούμε... τοίχο», οπότε οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες...

1 σχόλιο:

  1. Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!
    Είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας, σε καιρό ειρήνης. Θα πρέπει να πεθάνουν δια τουφεκισμού!
    Τα λόγια και τα πολλά σχόλια πρέπει να περιττεύουν. Μας κούρασε όλη αυτή η ανάλυση, όλη αυτή η απάθεια. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένοπλο κίνημα. Το πιθανότερο είναι να μας μπλέξουν στον πόλεμο με Τουρκία - Ισραήλ κλπ και να την ξεσκακουλάρουν και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή