Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνα - Siemens αδειάζουν γαλλικές τράπεζες


Πάγωσε τις συναλλαγές στο forex η Bank of Cnina. Απέσυρε καταθέσεις 1 δισ. ευρώ η Siemens. Φόβοι πανικού και κλυδωνισμών στο σύστημα

Από τη SofokleousIn

Πάγωμα των συναλλαγών σε επίπεδο trading ισοτιμιών με τις Ευρωπαϊκές Τράπεζες αποφάσισε η Bank of China, χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση μέχρι τώρα. Το Reuters μεταδίδει ότι το πάγωμα στα foreign exchange swaps οφείλεται στην ανησυχία για την κρίση χρέους στην Ευρώπη ενώ το Dow Jones newswires το αποδίδει σε τεχνικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση αυτή επηρεάζει τη BNP Paribas, την Credit Agricole, τη Societe και τη UBS, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.


Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Siemens απέσυρε καταθέσεις ύψους 1 δισ. ευρώ από γαλλική τράπεζα χθες χωρίς κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί μέχρι στιγμής.

Οι εξελίξεις αυτές επιβαρύνουν το κλίμα και ανοίγουν νέο κύκλο σεναρίων και αβεβαιότητας στις αγορές ενώ προκαλούν και κλυδωνισμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία έχει μεταφέρει τα χρήματα στην ΕΚΤ, προκειμένου να τα διασφαλίσει καθώς ανησυχούσε για την υγεία της τράπεζας. Αν δεν αποσαφηνιστεί άμεσα η κατάσταση αναμένεται πανικός ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο του Παρισιού και πιέσεις στις τράπεζες πανευρωπαϊκά.

Πηγές στις Βρυξέλλες δεν αποκλείουν την αναστολή της διαπραγμάτευσης των τραπεζικών μετοχών και νέες απαγορεύσεις στο short selling.

Σε συναγερμό έχει τεθεί και η ΕΚΤ η οποία είναι έτοιμη να παράσχει βραχυχρόνια ρευστότητα στις δοκιμαζόμενες τράπεζες.

Παράλληλα το κλίμα επιβαρύνει και η υποβάθμιση της Ιταλίας από την S&P, ενώ αναμένεται και η απόφαση της Moody's εντός του Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου