Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ποινικοποιείται και η αποταμίευση!


Από Το Βήμα

Του Βασίλη Χιώτη

Πάνω που υποθέτει κανείς ότι τα είδε όλα από αυτή την κυβέρνηση, έρχεται μια νέα ρύθμιση κι εκπλήσσεται ακόμη περισσότερο. Το καινούργιο εφεύρημα του οικονομικού επιτελείου είναι αυτό που ανακοινώθηκε την Τρίτη. Θα φορολογείται επιπλέον στο εξής κάθε φορολογούμενος που δεν κατόρθωσε να ξοδέψει τουλάχιστον τα μισά από αυτά που εισέπραξε!


Με λίγα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση που έγινε κυβέρνηση επειδή την ψήφισαν κάποιοι νοικοκύρηδες, τους λέει τώρα ότι θα πρέπει να πάψουν να είναι νοικοκύρηδες και να ξοδεύουν ασύστολα. Η κυβέρνηση που μας καλεί όλους να νοικοκυρευτούμε, ποινικοποιεί τώρα και την αποταμίευση!

Προσέξτε: Ένας οικογενειάρχης στην Ελλάδα εξακολουθεί να έχει δουλειά και εξακολουθεί να έχει εισόδημα. Αποφασίζει να μην αγοράσει τίποτα το 2012, επειδή ακούει ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Αποφασίζει να πάψει να ξοδεύει και να φυλάει τα λεφτά του στην τράπεζα. Στο τέλος του χρόνου θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 10%!

Αντιθέτως, αν κάποιος άλλος τη νέα χρονιά εξακολουθήσει να κάνει «μεγάλη ζωή», να αγοράζει αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και να πηγαίνει εκδρομές και διακοπές, τότε το κράτος θεωρεί ότι δεν πρέπει να φορολογηθεί επιπλέον γιατί στο τέλος του χρόνου θα έχει αρκετές αποδείξεις για δαπάνες!

Μετά από αυτό δεν υπάρχει άλλη εξήγηση: Κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών μηχανεύονται διαρκώς τρόπους για να βγάλουν τον κόσμο στους δρόμους. Αφού δεν βγήκαν αρκετοί με το χαράτσι για τα ακίνητα ή με την έκτακτη εισφορά, τώρα θα βγουν ακόμη περισσότεροι, διαμαρτυρόμενοι για τις αποδείξεις που δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν.

Κι ύστερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε όλοι φορολογική συνείδηση. Αν είναι έτσι η φορολογική συνείδηση, τότε ας μην την αποκτήσουμε ποτέ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου