Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

«Τα μέτρα της τρόικας στην Ελλάδα δεν αποδίδουν»


Από το Έθνος

To πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και της ΕΕ για την Ελλάδα δεν αποδίδει και η χώρα μας δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές όπως είχε προβλεφθεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων θα πέσει.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι «ο στόχος του προγράμματος είναι σαφής, να αγοράσει χρόνο. Αυτή τη στιγμή αυτή ο στόχος έχει επιτευχθεί για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, αλλά όχι για την Ελλάδα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η νομισματική ένωση δεν επιτρέπει σε χώρες όπως η Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο της νομισματικής υποτίμησης , αφήνοντας ως μόνη εναλλακτική για την αύξηση του ανταγωνισμού την πτώση των μισθών.

«Η επώδυνη αλήθεια είναι το βιοτικό επίπεδο στις χώρες αυτές θα πέσει» σημείωσε ο κ. Regling.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία φαίνεται να βγαίνουν από την κρίση, καθώς αν συνεχίσουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων θα καταφέρουν να δανειστούν από τις αγορές. Ειδικά για την Ιρλανδία, ο επικεφαλής του EFSF τόνισε ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει. Η Ιρλανδία αποτελεί ένα παράδειγμα επιτυχίας του προγράμματος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου