Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Αγνή στάση πληρωμών...


Από την Oikoniki Pragmatikotita

Ενώ η χώρα βρίσκεται σε φάση αφασίας, οι Νεάντερταλ του Νεοφιλελευθερισμού αποθρασύνονται ακόμη περισσότερο μετά τον «ανένδοτο» του ΓΑΠ, τις κόκκινες γραμμές, τα πιστόλια στο τραπέζι κ.λπ. και προσθέτουν μειωτικούς όρους και προϋποθέσεις στην είσπραξη της 6ης δόσης. Η κατάσταση έχει τη «χάρη», αλλά όχι και το όνομα της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», όμως στη φόρα βγαίνουν διάφορες λύσεις που θεσπίζουν – και υπερβαίνουν – τις λογικές ενός παράλληλου εθνικού μέσου πληρωμών.


Μια από αυτές αναπτύσσεται στο AntiNews από τον Κακοφωνίξ και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Κακοφωνίξ αναφέρεται σε μια λύση έκτακτης ανάγκης, «η οποία είναι η αγνή στάση πληρωμών. Δηλαδή η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) απορρίπτει την ελεγχόμενη χρεοκοπία, κάνει ταμείο και αποφασίζει να πληρώσει ό,τι θεωρεί χρήσιμο για το συμφέρον της χώρας.

Θα ρωτήσει εύλογα κάποιος, που τυγχάνει να τρώει και άφθονη τηλεοπτική προπαγάνδα: Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις; Με την αλάνθαστη μέθοδο της έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Το ευτύχημα στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών περιμένει πολλά έσοδα τους δύο τελευταίους μήνες, με κύριες πηγές είσπραξης το τέλος ακινήτων και τα τέλη κυκλοφορίας. Αν από τις υποχρεώσεις του κράτους αφαιρεθούν οι πληρωμές των ομολόγων, οι υπόλοιπες πληρωμές μπορούν να γίνουν με άνεση.

Η επίκληση της 6ης δόσης είναι μια μεγαλειώδης μπλόφα που ενδέχεται να σκάσει τζούφια... Η χώρα μας δικαιούται να επιλέξει τον τρόπο που θα πτωχεύσει, τον τρόπο εκείνον που θα περισώσει ό,τι μπορεί από τους πολλούς και όχι εκείνον που θα διασφαλίσει τα συμφέροντα της τοκογλυφικής διεθνούς».....

ΥΓ.: Εν όψει: Έτσι εξηγιέται το almiro fistiki, από φεμινιστικής και οικονομικής απόψεως...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου