Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η κρίση έχει ακόμη πολύ δρόμο...


Ράιχενμπαχ: Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στον πάτο

Από την Deutsche Welle

H κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω, εκτιμά ο επικεφαλής της taskforce της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα» αναφέρει ο Χορστ Ράιχενμπαχ στο φύλλο της Die Welt που κυκλοφορεί σήμερα.


Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. «Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο».

Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.


Το πρόγραμμα διάσωσης καθυστέρησε

Ο επικεφαλής της taskforce επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας έλαβαν χώρα με καθυστέρηση. «Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας.

«Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος.

Σταμάτης Ασημένιος, dpa

Υπεύθ. Σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου


1 σχόλιο:

  1. Ανδρέας Γ. Παπανδρέ­ου: "Στις χώρες που βρίσκονται στο περιθώριο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". !!!!!! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !! ΛΑ-ΛΑ ΛΑΛΑΛΑ !!!

    Απόσπασμα απο άρθρο του Α.Π. με τον τίτλο "ο Ευρωκομουνισμός δεν είναι ο δρόμος για τον σοσιαλισμό στην Ευρώπη" που αναρτήθηκε στην "Εξόρμηση" τον Μάρτη του 1977 (αρ. φ. 123).
    O ΛΑΛΑKHΣ (Ανδρουλάκης): ".... εξημέρωσε δυνάμεις και της ακροδεξιάς.
    Τις έβαλε στο σύστημα, τις έκανε .... χρήσιμες." AYTOΣ EINAI .... KOK-AIN !!

    ΑΛΛΑ: "... η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, υποτελής, δορυφορική και διαβρωμένη από το πολυεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο, όσες αντιδικίες κι αν έχει μαζί του, στα κρίσιμα θέματα θα μιλήσει με τη ..... ‘φωνή του κυρίου της’". H ... ‘φωνή του κυρίου": TORA FATE SKATA OLOI SAS !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή