Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κουρουμπλής: Πείτε μας τι συμβαίνει με το δίκαιο των ομολόγων



Από το XrimaNews

Απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα για το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων και τους όρους της συμφωνίας της 26ης και 27ης Οκτωβρίου έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του στη Βουλή ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση για διαφάνεια ως προς τις μυστικές συμφωνίες στις οποίες φέρεται να έχει προβεί με τους τραπεζίτες και στο πλαίσιο των οποίων έχει συμφωνηθεί η αλλαγή του δικαίου που διέπει του ομόλογα που θα συμμετέχουν στο PSI από το ελληνικό στο αγγλικό.


Με βάση το ελληνικό δίκαιο, που ρυθμίζει σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, η χώρα μπορεί να προχωρήσει μόνη της σε αναδιάρθρωση ή να αλλάξει τη νομοθεσία έτσι ώστε να επιτραπεί στο 51% των ομολογιούχων να συμφωνήσουν σε κούρεμα δεσμεύοντας και τους υπόλοιπους, αλλά – το κυριότερο –, αν η χώρα εγκαταλειφθεί απ' τους εταίρους της και οδηγηθεί στη δραχμή, θα πρέπει να αποπληρώσει τα χρέη της σε ευρώ, γεγονός που θα την καταστρέψει.

Αντίθετα, με την υπάρχουσα νομοθεσία, η χώρα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της σε δραχμές.

Ο κύριος Κουρουμπλής θίγει ένα θέμα που θεωρείται πιθανώς το σημαντικότερο για την Ελλάδα σήμερα και που έγιναν προσπάθειες να παραμείνει κρυφό τόσο από τους βουλευτές όσο και από τους πολίτες.

Απαντώντας σε δημόσια έκκληση του Πάνου Παναγιώτου μέσα από το άρθρο του «Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”», ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που διαγράφτηκε από τον κ. Παπανδρέου μέσα σε τρία λεπτά γιατί δεν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, κάνει μία υπερπροσπάθεια να σταματήσει την κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει το λάθος που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και να παραχωρήσει το δίκαιο των ελληνικών ομολόγων στους δανειστές με αντάλλαγμα τη συμμετοχή τους στο PSI.

Ο κύριος Κουρουμπλής στην ομιλία του επεσήμανε και άλλες επικίνδυνες και κρυφές πλευρές της συμφωνίας για το PSI καταθέτοντας έγγραφα που φανερώνουν πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου