Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Είναι... τρελοί οι Ισλανδοί;



Η είδηση έχει ως εξής: Η κινέζικη εταιρεία Beijing Zhongkun Investment Group Co, του δισεκατομμυριούχου Κινέζου επενδυτή Huang Nubo, επιχείρησε να αγοράσει μια έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο βόρειο τμήμα της Ισλανδίας με αντίτιμο 8,8 εκατ. δολαρίων. Ο στόχος του Κινέζου μεγαλοεπενδυτή ήταν να επενδύσει 200 εκατ. δολάρια για την κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.


Όμως η ισλανδική κυβέρνηση, πλήρως ενήμερη για την πρόθεση του Κινέζου επενδυταρά, απαγόρευσε να γίνει η συγκεκριμένη αγορά και κατ' ουσίαν αρνήθηκε την επένδυση των 200 εκατομμυρίων. Με ποια αιτιολογία; Επειδή η πώληση μιας τόσο μεγάλης έκτασης σε ξένο επενδυτή αντιτίθεται στους νόμους της χώρας.

Μάλλον οι Ισλανδοί είναι... τρελοί. Όσο τρελοί ήταν και όταν έστειλαν στον διάολο τους Βρετανούς τραπεζίτες που απαιτούσαν από τον ισλανδικό λαό να πληρώσειτις αμαρτίες των τραπεζών της χώρας τους. Μόνο που σήμερα έφτασαν ακόμη και οι... Financial Times να τους δίνουν συγχαρητήρια για τη σωτηρία της χώρας τους και τη θεαματική ανάκαμψη της οικονομίας τους. Κάθε σύγκριση με την ελληνική πολιτική ελίτ θα πρέπει να θεωρηθεί ιεροσυλία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου