Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

CNN: Ένα ελικόπτερο να περιμένει τον Γ. Παπανδρέου


Από topontiki.gr

«Ίσως ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να βεβαιωθεί ότι θα υπάρχει ένα ελικόπτερο που θα τον περιμένει στην ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου για να τον σώσει από τους οργισμένους διαδηλωτές. Ακριβώς, όπως ο Αργεντινός Πρόεδρος, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα το Δεκέμβριο του 2001» γράφει στο κεντρικό θέμα της η ιστοσελίδα του CNN.


Tο δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου αναφέρεται στις ομοιότητες μεταξύ της «ελληνικής τραγωδίας» με την Αργεντινή του 2001.


Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Η ελληνική τραγωδία φέρνει μνήμες Αργεντινής», ενώ στο κείμενο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στα όσα συνέβησαν από την ημέρα ένταξης της χώρας μας στοn μηχανισμό στήριξης, ενώ μας παραλληλίζει με την Αργεντινή και την ανεξέλικτη χρεοκοπία της.

«Είναι η Ελλάδα του 2011 αυτό που βλέπουμε; Όχι. Είναι η Αργεντινή του 2001» αναφέρει ο συντάκτης και συμπληρώνει: «Όπως και στην Αργεντινή, η σύνδεση του νομίσματος με το δολάριο παρουσιάστηκε σαν ένα όνειρο, έτσι και στην Ελλάδα με το ευρώ. Μετά φυσικά το όνειρο τελείωσε και είδαμε όλοι τη σκληρή πραγματικότητα. Την πτώχευση» συνεχίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου