Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Πρόκληση η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα



Τα στοιχεία για την παιδική φτώχεια κρύβουν δύο μεγάλες εκπλήξεις για Ελλάδα και ΗΠΑ

Από το XrimaNews

Είμαστε σίγουροι πως η ελληνική οικονομία είναι τόσο κατεστραμμένη όσο μας λένε ή μήπως απλά λάθος χειρισμοί των τελευταίων 20 μηνών έχουν δημιουργήσει ένα πλήγμα που όμοιο του δεν έχει υποστεί η χώρα ποτέ; 


Πάντως, αν πιστέψουμε τα τελευταία στοιχεία για τα επίπεδα παιδικής φτώχειας στις χώρες του OECD, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά απ' ότι οι πολιτικοί θέλουν να τα παρουσιάζουν. Ας πάρουμε για παράδειγμα τη μεγαλύτερη έκπληξη απ' όλες (ίσως όχι για όλους), δηλαδή το γεγονός πως οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 27η χειρότερη θέση μεταξύ των 30 κρατών, με επίπεδα παιδικής φτώχειας κοντά σε αυτά της Τουρκίας, της Χιλής και του Μεξικού.


Η δεύτερη έκπληξη είναι πως ακόμη και σήμερα, στη μετά ΔΝΤ εποχή, η Ελλάδα βρίσκεται σε μακράν καλύτερη θέση από τις ΗΠΑ αλλά και από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, όχι άσχημα αν σκεφτεί κανείς πως η χώρα έχει υποστεί τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα στη μοντέρνα οικονομική ιστορία.

Παρόλα αυτά, δυστυχώς η θέση της Ελλάδας έχει αρχίσει να χειροτερεύει και μάλιστα σε έναν τομέα εξαιρετικά σημαντικό. Ας ελπίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουν οι πολιτικοί εκτός και εντός Ελλάδας το «έργο» τους να μην έχουμε καταλάβει την πρώτη θέση στα επίπεδα παιδικής φτώχειας.

1 σχόλιο:

  1. Η Ελευθεροτυπία είναι η μόνη εφημερίδα που κρατά έντιμη και αντιμνημονιακή στάση (ανεξάρτητα αν και αυτή έχει τις αμαρτίες του παρελθόντος). Εάν κλείσει, η πληροφόρηση από όλα τα κανάλια και τις κυβερνητικές εφημερίδες Καθημερινή, ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ θα είναι δικτατορικά μονόπλευρη και το λαϊκό κίνημα δεν θα έχει κανένα ΜΜΕ στο πλευρό του. Η Ελευθεροτυπία κινδυνεύει να κλείσει γιατί με εντολή του Γιωργάκη ο Σάλλας και ο Κωστόπουλος των τραπεζών Περαιώς και Αλφα δεν της δίνουν το καθ’ όλα νόμιμο δάνειο που ζήτησε.
    Προτείνω ο λαός να ενισχύσει την Ελευθεροτυπία αγοράζοντάς την. Αγοράστε Ελευθεροτυπία για να μείνει μια φωνή δικιά μας ζωντανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή