Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πολυκομματική Βουλή και πτώση ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.


Από το TVXS

Mια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που διεξάχθηκε στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, τη Β' Αθήνας, εμφανίζει την Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 4,5 μονάδες με τη ΔΗΜ.ΑΡ., το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν σε κοντινή απόσταση.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, τα ποσοστά των κομμάτων είναι: Ν.Δ. 14,7%, ΠΑΣΟΚ 10,2%, ΔΗΜ.ΑΡ. 10,1%, ΚΚΕ 10%, ΣΥΡΙΖΑ 9,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 4,6%, Χρυσή Αυγή 3,7%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται οι: Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%, ΛΑΟΣ 1,4% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2%.

Τα ποσοστά και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι πολύ μειωμένα συγκριτικά με τα ποσοστά τους στις εκλογές του 2009.

Την ίδια ώρα και η δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Η Καθημερινή της Κυριακής δείχνει επτακομματική Βουλή, με το ΛΑΟΣ να μένει εκτός – καθώς πέφτει στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης – και την Χρυσή Αυγή να ανεβαίνει στο 5% από το 2%.

Ποσοστό 22,5% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας μικρή πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜ.ΑΡ. με 12%, ενώ το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φτάνουν στο 8,5% από 6%. Τέλος, οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3%, ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου