Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το πραγματικό ερώτημα


Από Το Ποντίκι 26.4.2012

Ακούμε καθημερινά, με διαρκώς αυξανόμενη ένταση όσο πλησιάζουμε στην κάλπη, το επιχείρημα / δίλημμα / εκβιασμό: Τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα, ποια είναι η τύχη της έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια και τη ζώνη του ευρώ; Λες και η ψήφος υπέρ ή εναντίον τους είναι αυτή που θα κρίνει την... παραμονή στο ευρώ. Και όχι η εξαιτίας τους καταστροφή κοινωνίας και οικονομίας.


Καθώς αυτό το δίλημμα θέτουν οι αυτοχαρακτηριζόμενες ως «δυνάμεις της ευθύνης» – η Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί της... προσκολλήσεως – ας ρίξουμε μια ματιά και στον Παράδεισο της ευρωζώνης. Ας δούμε την αγία ευρωπαϊκή «οικογένεια» της αλληλεγγύης και των κοινών στόχων και οραμάτων!

Πρόκειται για την «οικογένεια» που προσπαθεί να φέρει στον «ίσιο δρόμο» την Ελλάδα απαιτώντας λιτότητα μέχρι και 7% του ΑΕΠ, με τρομακτικές μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, δαπάνες στην Υγεία, την Παιδεία και πάει λέγοντας. Στην ίδια αυτή «οικογένεια» ανήκει και η Ολλανδία, η οποία απαιτεί ανυποχώρητα από την Ελλάδα να πιει το πικρό ποτήρι των περικοπών.

Στην Ολλανδία όμως η κυβέρνηση έπεσε μη μπορώντας να αντέξει το πολιτικό κόστος περικοπών όχι στο 7%, όπως η Ελλάδα, αλλά μόλις στο 1,3% του ΑΕΠ της.

Σε αυτήν την Ευρώπη της αλληλεγγύης η Γερμανία δανείζεται με 0,5% για να δανείζει την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία με 5%, 6%, 7%.

Σε αυτήν την Ευρώπη των... κοινών στόχων και επιδιώξεων, στις γαλλικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας κατεγράφη η διάθεση του εκλογικού σώματος να μαζέψει τη χώρα του από τη γερμανική αυλή...

Το ερώτημα που θα έπρεπε να τεθεί προς τους εγχώριους «προθύμους» της πλήρους υποταγής στα κέφια των δανειστών δεν είναι τι θα κάνει η Ελλάδα εντός ή εκτός της «οικογένειας» και της ζώνης του ευρώ, αλλά τι κάνει, ποια είναι η προοπτική της εντός του γερμανικού Τέταρτου Ράιχ, το οποίο συνεχώς χάνει συμμάχους και «υπηκόους» στρέφοντας τους λαούς όλης της Ευρώπης εναντίον του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου