Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κόλαση η Β' Αθηνών


Από Το Ποντίκι 5.4.2012 (απ' όπου και το σκίτσο του Πάνου)

Μια... «φωτογραφία» σχεδόν πανομοιότυπη του πανελλαδικού δημοσκοπικού κλίματος εμφανίζουν τα αποτελέσματα και οι τάσεις που προκύπτουν από τις τελευταίες δημοσιευμένες αλλά και τις αδημοσίευτες - εμπιστευτικές έρευνες που γίνονται αυτές τις μέρες στην εκλογικά «διακεκαυμένη» Β' Αθηνών, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Τα βασικά συμπεράσματα είναι ότι η Ν.Δ. χάνει λίγη από τη διαφορά που είχε χτίσει απέναντι στο ΠΑΣΟΚ χωρίς αυτή να... εξαφανίζεται: γύρω στις 21-23 μονάδες η Ν.Δ., γύρω στις 14-15 το ΠΑΣΟΚ. Όμως, γύρω στην περιοχή των 12 κινούνται το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ θεωρητικά διεκδικούν τη δεύτερη θέση, με τη ΔΗΜΑΡ να δείχνει σημάδια «κόπωσης».


Για να είμαστε ακριβέστεροι, πρέπει να πούμε ότι, ως τάση, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να κερδίζει κατά τι από την αποδυνάμωση της ΔΗΜΑΡ, ενώ η Ν.Δ. να χάνει προς όφελος των Ανεξάρτητων Ελλήνων – τάση που θα πρέπει να επαληθευτεί και μετά την προκήρυξη των εκλογών, ώστε να θεωρηθεί ότι παγιώνεται.

Κατά τα λοιπά, η Χρυσή Αυγή κινείται άνω των 4 μονάδων την ώρα που ο ΛΑΟΣ κατακρημνίζεται σε επίπεδα... εξόδου από τη Βουλή, ενώ δύσκολα βλέπουν ποσοστά Κοινοβουλίου η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Οικολόγοι - Πράσινοι και ακόμη δυσκολότερα η Κοινωνική Συμφωνία, παρότι η Β' Αθηνών είναι η περιφέρεια της Κατσέλη. Οι υπόλοιποι «μικροί» κινούνται σε αναμενόμενα ρηχά νερά.

Ωστόσο, ας είμαστε επιφυλακτικοί, διότι και σε αυτήν την περιφέρεια παρατηρείται μεγάλο ποσοστό αποχής και «αδιευκρίνιστης» ψήφου, η οποία κινείται σε ποσοστά άνω του 25%. Συνεπώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν και πόσο η εικόνα αυτή θα μεταβληθεί όταν κηρυχθούν επίσημα οι εκλογές και αρχίσουν να... σφίγγουν τα γάλατα.

Τεράστιο ενδιαφέρον όμως έχει και η μάχη του «σταυρού» στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η οποία είναι πολύ καυτή, ιδιαίτερα για τους πρωτοκλασάτους του ΠΑΣΟΚ, λόγω των πολύ λίγων βουλευτών που αναμένεται να εκλέξει εκεί.

Πρώτος με μεγάλη διαφορά στον ενδοπασοκικό πόλεμο έρχεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που ακολουθείται σε διακριτή απόσταση από την ισχυρή τριάδα Ανδρουλάκη, Ευθυμίου και Χρυσοχοΐδη. Αν αυτοί φαίνεται να εκλέγονται, σφαγή θα γίνει στη ζώνη των... play offs, όπου συνωστίζονται ονόματα όπως αυτά των Κακλαμάνη, Ραγκούση, Κουτρουμάνη, Άννας Νταλάρα, Πρωτόπαπα, Ρέππα κ.λπ., οι οποίοι θα «σφαγούν» για μια χούφτα ψήφους.


Με προίκα

Στη Ν.Δ. ξεχωρίζει το δίδυμο Μεϊμαράκη και Χατζηδάκη, με δεύτερο ζεύγος σε ευδιάκριτη απόσταση τους Παναγιωτόπουλο και Μητσοτάκη, ενώ παρακάτω υπάρχει ένας όμιλος στελεχών που κινούνται σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Μεταξύ αυτών οι Σπηλιωτόπουλος, Βαρβιτσιώτης, Ντινόπουλος, Παπακώστα, Άννα Καραμανλή, Πολύδωρας, Αντώναρος, Ζαγορίτης, αλλά και ο Άδ. Γεωργιάδης, ο οποίος φαίνεται ότι, πηγαίνοντας στη Ν.Δ., πήρε μαζί του την προσωπική του «προίκα» από τον ΛΑΟΣ που καταποντίζεται.

Πάντως αυτή η ομάδα δεν φαίνεται να έχει μεγάλες αγωνίες πέρα από το γόητρο, καθώς όλοι βρίσκονται σε τροχιά εκλογής λόγω της πρωτιάς της Ν.Δ., αντίθετα με τους συναδέλφους τους στο ΠΑΣΟΚ, των οποίων η εκλογή μοιάζει με Γολγοθά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου