Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Goldman: Ξεχάστε την Ελλάδα


Η Γερμανία θα διώξει με την πολιτική της άλλες πέντε χώρες απ' το ευρώ

Από το XrimaNews

Η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα στην ευρωπαϊκή κρίση, αλλά η πολιτική της Γερμανίας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Goldman Sachs Asset Management, ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Sunday Telegraph και η οποία δημοσιεύεται σήμερα, υποστηρίζει πως η Γερμανία είναι πιθανό να διώξει τελικά απ' την ευρωζώνη, πέρα απ' την Ελλάδα και την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Φινλανδία.


«Οι Γερμανοί θέλουν μεγαλύτερη δημοσιονομική ενοποίηση και πιο σκληρή εποπτεία και παράλληλα ένα ευρωπαϊκό υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα δημιουργηθεί για όσους θέλουν να παραμείνουν σε αυτό το καταραμένο πράγμα ή όσους μπορούν να παραμείνουν σε αυτό» αναφέρει ο O'Neill.

«Υπό αυτούς τους όρους είναι δύσκολο να δει κανείς όλες τις χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ να θέλουν να ζήσουν με αυτό, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας» προσθέτει ο O'Neill.

«Η Γερμανία, η Γαλλία και οι χώρες της Μπενελούξ είναι πιθανό να κρατήσουν το ευρώ. Οι υπόλοιπες, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Φινλανδία, είναι αμφίβολο αν θα το κάνουν» καταλήγει ο Jim O'Neill.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου