Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΔΝΤ: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα


Από τον Σκάι

Διασταυρωμένες πληροφορίες φέρουν το ΔΝΤ και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτου (IIF) να διέπονται από διάχυτη και έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις που δρομολόγησε η αναγγελία περί δημοψηφίσματος του Έλληνα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσιγκτον Θάνου Δημάδη, η σύγκληση του Δ.Σ. του Ταμείου για την εκταμίευση της 6ης δόσης ενδέχεται να αναβληθεί για μερικές μέρες ή ίσως και περισσότερο μέχρι να ξεκαθαρίσει η πολιτική κατάσταση στη χώρα.


Πηγή του Ταμείου εξέφραζε το προβληματισμό για το «σκηνικό γενικευμένης πολιτικής κατάρρευσης στην Ελλάδα – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στον δρόμο τόσο για την εκταμίευση της 6ης δόσης όσο και για το χρηματοδοτικό μέλλον της χώρας μας».


Μέχρι στιγμής το ΔΝΤ και το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) με επικεφαλής τον κ. Τσαρλς Νταλάρα έχουν κοινή φοβία που εδράζεται στην υλοποίηση του προγράμματος για την ελληνική αναδιάρθρωση όχι μόνο από πιθανόν αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά και για τον αντίκτυπο που θα έχουν οι μήνες που θα μεσολαβήσουν μέχρι αυτό στη στάση που θα κρατήσουν οι τράπεζες.

Εν τω μεταξύ τηλεφωνική συνομιλία είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Νταλάρα σχετικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου