Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Reuters: «Εποπτεία» στην Ιταλία από Ε.Ε. και ΔΝΤ


Από τη Ναυτεμπορική

Σε συμφωνία για την εποπτεία της πορείας των οικονομικών μεταρρυθμίσεών της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κατέληξε η Ιταλία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Συγκεκριμένα, θα παρακολουθείται η πρόοδος που σημειώνει η χώρα όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων της στο ασφαλιστικό σύστημα, την απασχόληση και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με την ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.


«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αξιοπιστία ως προς τους στόχους στην Ιταλία – ως προς την επίτευξή τους. Αποφασίσαμε να εμπλακεί το ΔΝΤ στην εποπτεία, χρησιμοποιώντας τη δική του μεθοδολογία και οι Ιταλοί λένε πως δεν έχουν πρόβλημα» ανέφερε η πηγή.

«Η Ιταλία δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εποπτεία, ακόμα και με την εμπλοκή του ΔΝΤ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Κομισιόν και το ΔΝΤ θα συντάξουν και οι δύο εκθέσεις αναφορικά με την πρόοδο που σημειώνει η χώρα στην επίτευξη των στόχων της.

Ιταλοί αξιωματούχοι ανέφεραν πάντως πως η χώρα είναι ανοιχτή μόνο στο να εποπτευθούν από το ΔΝΤ οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου. Διέψευσαν δε ότι η Ιταλία διαχωρίστηκε από τις υπόλοιπες χώρες προκειμένου να έχει διαφορετική αντιμετώπιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου