Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

«Σοκ» για τους Γάλλους σοσιαλιστές η είσοδος του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση


«Στην οικονομική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική» αναφέρουν

Από Το Βήμα

«H είσοδος της Άκρας Δεξιάς (ΛΑΟΣ) στη ελληνική κυβέρνηση είναι για τους σοσιαλιστές ένα σοκ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Σάββατο, το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνεχάρη την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, οι Γάλλοι σοσιαλιστές αρνούνται να το κάνουν» τονίζει το κυριότερο κόμμα της γαλλικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης «δεν μπορεί καθόλου να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση» εκτιμά το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.


«Να πού οδηγεί η Ευρώπη, όταν γυρίζει την πλάτη της στους λαούς, με την επιβολή σκληρής και τυφλής λιτότητας, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα και τον χρόνο για την ανόρθωση (των οικονομιών τους) και παρεμβαίνοντας στη δημοκρατική λειτουργία των κρατών μελών» σημειώνει το PS. «Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθεται μια κρίση πολιτική και δημοκρατική» προσθέτει.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας συνεχάρη, την Παρασκευή, το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του και «εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρέως συνασπισμού» στη χώρα.

1 σχόλιο:

  1. Καλά ας μην παθαίνουν τόσο "σοκ" οι του... γαλλικού "πα.σοκ", γιατί στις σημερινές συνθήκες δεν απέχουν και πολύ όλοι αυτοί από την ακροδεξιά παράμετρο του συστήματος που όλοι μαζί υπηρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή