Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Χάος στη Γερμανία με δήλωση Σόιμπλε για την Ιταλία


Από το XrimaNews

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να αποκάλυψε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου της G20 στις Κάννες την περασμένη εβδομάδα προσφέρθηκε στην Ιταλία βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αλλά ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι την απέρριψε. Διαψεύδει την πληροφορία το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η αναφορά έγινε από το Γερμανό υπουργό σε κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική επιτροπή, μεταδίδει το Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις παριστάμενους στην συνεδρίαση.

Όπως είπαν η αναφορά έγινε ειδικά στον EFSF και όχι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γεγονός που εξηγεί την αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ όταν ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε πως απέρριψε δάνειο από το ΔΝΤ

Παρά ταύτα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε ότι ο Β.Σόιμπλε αναφέρθηκε «σε ένα πρόγραμμα του EFSF για την Ιταλία».

Εν μέσω χρηματοπιστωτικού και πολιτικού χάους στην Ιταλία και την Ελλάδα και την ώρα που η Γαλλία απειλείται με πιστοληπτική υποβάθμιση, έχει ξεσπάσει ένας μεγάλος θόρυβος στη Γερμανία εξαιτίας των δηλώσεων Σόιμπλε οι οποίες είναι πιθανό να αποτελούν την αιτία της σημερινής κατάρρευσης των ιταλικών ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου