Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011

Ο μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ


Μέλη της Trilateral Commission οι νέοι πρωθυπουργοί Λ. Παπαδήμος στην Ελλάδα και Μάριο Μόντι στην Ιταλία

Από την Ελευθεροτυπία

Της Αριστέας Μπουγάτσου

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ' αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.


Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός - διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ. Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.

Η Trilateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ' αυτήν τεχνοκράτες.

Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Έχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται – σίγουρα – δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.

Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».

Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των Financial Times «by Loucas Papademos».


Λίστα εκλεκτών

Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα - κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους.

Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.

Παλαιότερα σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.

Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.

Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.

Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι' αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του.


2 σχόλια:

 1. Πανηγυρίζει και ο Alexis της Καθημερινής. Έβαλε μάλιστα πρωτοσέλιδο χθες Παρασκευή Παπαδήμο και Μόντι

  Και ωωω τι σύμπτωσις! Και οι τρεις, Παπαδήμος, Μόντι, Alexis είναι μέλη της λέσχης που ελέγχει το «ίδρυμα Ροκφέλερ», της περίφημης «Trilateral Commission»

  Στη πιο πρόσφατη λίστα μελών διέκρινα μερικά ακόμα εκλεκτά μπουμπούκια όπως ο Χένρι Κίσινγκερ, η Μαντλίν Ολμπράιτ, ο Χαβιέ Σολάνα (ΕΕ, πρώην Γ.Γ. ΝΑΤΟ) κ.α.

  Κάποια στοιχεία για την Τριμερή Επιτροπή (Trilateral Commission) -που εντελώς συμπτωματικά (;) δύο μέλη της αναλαμβάνουν σχεδόν ταυτόχρονα πρωθυπουργία σε Ελλάδα και Ιταλία χωρίς να εκλεγούν- βρίσκουμε σε δημοσίευμα σε ανύποπτο χρόνο στο Βήμα στις 28/1/2001 υπό τον τίτλο "Οι τρεις λέσχες της παγκόσμιας τάξης": http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=130158

  Σελίδα 5 του pdf Alexis και Παπαδήμος http://www.trilateral.org/download/file/TC%20list%208-11%20%285%29.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνέταιροι θανάτου !!!
  -----------------------
  ‘‘Σ’ ένα κάτασπρο κρεβάτι
  εκοιμήθηκε η Χιονάτη
  και δε λέει να ξυπνήσει.
  Γύρω παρατεταγμένοι
  στέκονται εφτά μπασμένοι
  κι ένας - ένας σκύβει για να την φιλήσει
  γιατί λεν πως το φιλί θα την ξυπνήσει

  Μα η Χιονάτη μένει πάντα κοιμισμένη
  κι είναι μόνο οι μπασμένοι κερδισμένοι

  Αν κανένας τους ρωτήσει
  η Χιονάτη αν θα ξυπνήσει
  οι μπασμένοι απαντάνε:
  «Όχι, μην ανησυχείτε
  ίσως κι αύριο θα την δείτε
  όπου νάναι την ξυπνάμε, όπου νάναι»
  κι ένας – ένας συνεχώς τηνε φιλάνε

  Μα η Χιονάτη μένει πάντα κοιμισμένη
  κι είναι μόνο οι μπασμένοι κερδισμένοι’’

  ‘‘Δώδεκα Παραμύθια για μεγάλους’’
  Στίχοι Γιάννης Καλαμίτσης

  ΑπάντησηΔιαγραφή