Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σύννεφα πολέμου


Από topontiki.gr

Του Δημήτρη Μυ

Μπορεί να είναι... σύμπτωση, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού κόλπου κλιμακώνεται επικίνδυνα η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός. Ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες για την κάθοδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μοίρας του Ρωσικού στόλου. Σήμερα, ας δούμε την απάντηση...

Σύμφωνα με τις επίσημες αμερικανικές ανακοινώσεις μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα, στην εύφλεκτη περιοχή, ανοιχτά της Συρίας καθώς και στον Περσικό Κόλπο σπεύδουν οι εξής δυνάμεις:


● Το αεροπλανοφόρο «USS Abraham Lincoln CSG» με την CVW 2 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών εντάσσεται στην περιοχή ελέγχου του 5ου αμερικανικού στόλου, η οποία εκτείνεται από τα στενά του Σουέζ, την Ερυθρά θάλασσα, τα στενά του Ορμούζ τον Κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο.

● Στην περιοχή ευθύνης του 5ου στόλου κατευθύνεται και το αεροπλανοφόρο USS Enterprise CSG με την CVW 1 μοίρα μαχητικών αεροσκαφών.

● Το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, το οποίο θα προσεγγίσει στη Ρόδο, σύμφωνα με τις αμερικανικές ανακοινώσεις κατευθύνεται για να ενταχθεί στην περιοχή ευθύνης του 5ου και του 6ου αμερικανικού στόλου ο οποίος δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο.

● Εκτός από τα τρία αεροπλανοφόρα, στη περιοχή κατευθύνεται και το USS Iwo Jima ARG στο οποίο επιβαίνει η αμφίβια μονάδα 24η MEU

Όλα αυτά συμβαίνουν, θα πρέπει να σημειώσουμε, λίγο μετά την πρώτη άμεση πολεμική εμπλοκή χώρας μέλους του ΝΑΤΟ (Τουρκίας) στην κρίση της Συρίας. Μιλάμε για την παραβίαση του Συριακού εναέριου χώρου από το τουρκικό μαχητικό το οποίο και καταρρίφθηκε από τη ρωσικής τεχνολογίας αεράμυνα της Συρίας.

Πολλοί θα πουν ότι όλα αυτά περιορίζονται σε απλές επιδείξεις δύναμης και πως οι πόλεμοι μεταξύ μεγάλων δυνάμεων σήμερα δεν μπορούν να γίνουν. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Ωστόσο, δε θα πρέπει να μας διαφεύγει, ότι στη Συρία εδώ και τόσους μήνες, οι παγκόσμιες δυνάμεις μάχονται. Έστω δι’ αντιπροσώπων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου