Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Κλιμάκιο στην Κύπρο στέλνει το ΔΝΤ


Από τον Φιλελεύθερο της Κύπρου

Στην αποστολή της εξωτερικής οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο θα μετάσχει, όπως αναμενόταν άλλωστε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προχώρησε την Τετάρτη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Κύπρο:


«Σήμερα, το ΔΝΤ έλαβε πρόσκληση από τις κυπριακές αρχές να συμμετάσχει στην εξωτερική οικονομική βοήθεια για τον περιορισμό των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία. Αυτό προκύπτει από αίτημα των κυπριακών αρχών για χρηματοδοτική στήριξη από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ μέσω των μηχανισμών EFSF/ESM.

Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στις προσπάθειες των ευρωπαίων εταίρων μας για να βοηθηθεί η Κύπρος να επιστρέψει σε σταθερή και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και να αποκαταστήσει σε στέρεες βάσεις τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Αναμένουμε την αποστολή μιας ομάδας του ΔΝΤ στην Κύπρο για να αξιολογήσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό στο πλαίσιο της σχετικής προετοιμασίας και να έχει συζητήσεις για ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει την Κύπρο να επιλύσει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου