Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οι εταίροι, οι δανειστές και το «Παράσιτο» καταστρέφουν την Ελλάδα με μίσος!


Από το Μεγαλύτερο blog της πόλης

Του Γιάννη Παπαϊωάννου

Η ελληνική ελίτ είναι έρμαιο ενός ψωραλέου ευρωμεγαλοϊδεατισμού, ο οποίος – χωρίς δική της παραγωγή ή εξειδίκευση στην παγκόσμια αγορά – την έχει καταντήσει παράσιτο της Ευρωπαϊκής οικονομίας. Όμως, αντί να το παραδεχτεί, καταστρέφει τη χώρα για να κερδίσει απλώς χρόνο μήπως και καταφέρει να μείνει τελικά στο ευρώ.

Κερδίζει απλώς χρόνο ρίχνοντας στην άβυσσο αθώα θύματα. Άθλια ελληνική ελίτ, διαχρονικά ανίκανη και χωρίς δικό της σχέδιο ακόμη και μετά από τρία χρόνια κρίσης.


Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να δούμε καθαρά ότι ο χρόνος που κέρδισαν δεν ήταν για να σωθεί η χώρα τελικά, αλλά για να μεθοδευτεί η έξοδος κεφαλαίων με ασφάλεια στην Ελβετία. Μόνο αυτό συνέβη μεθοδικά, ενώ δεν υπήρξε καν εθνικό σχέδιο. Η χώρα άλλωστε ήταν καταδικασμένη εξ αρχής και αυτό γράφτηκε χθες σε διεθνή ΜΜΕ.

Η Κομισιόν σήμερα σε έκθεσή της κάνει ταμείο και αναφέρει ότι 7 στους 10 Έλληνες είναι φτωχοί ζώντας στην ζώνη του ευρώ! Εκτός ευρώ απλά δεν έχουν κρίση.

Το 2011 οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000. Πάνω από το ήμισυ των αστέγων εντοπίζονται στην Αθήνα και τον Πειραιά. Το πρόβλημα των αστέγων έχει κάνει την εμφάνισή του και σε πόλεις όπως τα Χανιά, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Τρίκαλα, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν στην έκθεσή της δηλώνει ότι το 68% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (σ.σ.: δηλαδή με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος) και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, στη χώρα μας είναι 400.000. Ακόμη επισημαίνει ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών στις οποίες αναμένεται επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του 2012 στον τομέα των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Η φτώχεια στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα από το λεγόμενο «ευρωπαϊκό όραμα» του Παρασίτου. Βρισκόμαστε σε μια πορεία, στο τέλος της οποίας το 5% των Ελλήνων θα είναι πολύ πλούσιοι και το 95% θα ζει σε παραγκουπόλεις και παραπήγματα, χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτε για να βελτιώσει τη ζωή του.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%. Ο αποκλεισμός των Ελλήνων από βασικά αγαθά, όπως στέγη, τροφή, μόρφωση, υγεία, παιδεία, είναι το τίμημα που όρισαν οι Εταίροι, οι Δανειστές και αποδέχτηκε το «Παράσιτο» να πληρώσει ο Έλληνας για να συντηρήσουν οι ελίτ τη θέση τους στη ζώνη του ευρώ. Έτσι απλά, χωρίς σχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου