Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Να αντισταθούμε στην ξεφτίλα!




Εντάξει, η κυβερνητική αθλιότητα είναι δεδομένη. Κάθε κυβέρνηση θα ήθελε να υποβαθμίσει μια επίσκεψη όπως αυτή του Ερντογάν και όλα όσα αυτή σημαίνει και σηματοδοτεί. Αλλά η μούγκα των εφημερίδων είναι τραγική: δίνουν... αίμα (αυτή τη φορά γιατρών) στον λαό για να κρυφτεί η μεγαλύτερη πράξη υποτέλειας που έκανε ποτέ κυβέρνηση – σε συνδυασμό με την υπαγωγή στο ΔΝΤ – την οποία εξαφάνισαν από τα πρωτοσέλιδά τους.

Ξεφτίλα, μοναξιά κι απελπισία. Μ’ αυτές τις τρεις λέξεις κάποτε η Κατερίνα Γώγου περιέγραφε τα προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα του περιθωριοποιημένου κομματιού της γενιάς της, βουτηγμένου στην πρέζα και το αλκοόλ. Σήμερα η ξεφτίλα κυβέρνησης και ΜΜΕ ξεχειλίζει. Ίσως το αίσθημα μοναξιάς και φόβου να κατακλύζει τη συναισθηματική σφαίρα των περισσότερων απ' όσους βλέπουν ότι η κρίση απειλεί να σαρώσει τις ζωές τους και την ίδια τη χώρα.

Ας μην την αφήσουμε να γίνει απελπισία. Ας αντισταθούμε οργανωμένα, ως κοινωνία, σε ό,τι μας ετοιμάζουν. Για να μην μεταβληθεί η οργή, η ανασφάλεια και η μοναξιά σε ξεφτίλα. Ας κάνουμε την αρχή διαδηλώνοντας κατά της αυτοκρατορικής επίσκεψης του σουλτάνου Ερντογάν. Είναι μια πρώτη κίνηση αντίστασης σε όσα μας ετοιμάζουν...

(Δείτε εδώ και το κείμενο του καλέσματος)

1 σχόλιο:

  1. Σε τι σόι κράτος ζούμε ρε γαμώτο,ετούτοι είναι χειρότεροι και από τους Γερμανούς της γκεστάπο,τέτοια προπαγάνδα θα ζηλεύει και ο Γκέμπελ από το τάφο του.Τέτοια σιχασιά ανθρώπων που το παίζουν και σοσιαλιστές δεν έχω συναντήσει,είναι κτηνάνθρωποι στη κυριολεξία.Ο φασισμός στο μεγαλείο του,τέτοια μετάλλαξη δεν συμβαίνει ούτε στα πρωτόζωα.Τηλεοράσεις,ραδιόφωνα,εφημερίδες μια κουστωδία παραπληροφόρησης,ένα κτηνώδες έργο,μια συμπαιγνία φασιστοειδούς καθεστώτος.Ντροπή τους,αίσχος,λίγη τσίπα,λίγο ήθος δε βλάπτει!Ειλικρινά θέλω να φύγω από αυτή τη χώρα,του σιχάθηκα,τους αηδίασα,είναι ελεεινοί υπάνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή