Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η νέα κατοχή της «ενωμένης» Ευρώπης - Η ώρα της Ιταλίας

Από τη Σίβυλλα

Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου

Σύμφωνα με το έγκυρο και ιστορικό ιταλικό περιοδικό «Rinascita» ήρθε η ώρα της Ιταλίας... Έκθεση του ΔΝΤ στην ουσία την καλεί να προσφύγει στο μεγάλο οικονομικό όπλο - επικυριαρχία των ΗΠΑ...

Το πείραμα και το δήθεν «όραμα» για μια αυτόνομη Γηραιά Ήπειρο τελειώνει. Οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν άλλους πειραματισμούς, αγοράζουν κυβερνήσεις ώστε να προσφεύγουν στο ΔΝΤ... Για την Ελλάδα η «Rinascita» επισημαίνει:


«Αν η Ελλάδα ήταν ακόμη χώρα με δικό της νόμισμα, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, γιατί θα μπορούσε να κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ, που έχουν ένα δημόσιο χρέος μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας (25%), και μάλιστα για 60 συνεχόμενα χρόνια. Κόβουν χρήμα, πληρώνουν μέρος του χρέους και εκτοξεύουν χωρίς όρια την οικονομία. Κάτι που για δεκαετίες κάνουν και οι Γιαπωνέζοι.

Εκτός από τις ΗΠΑ, που είναι υπερχρεωμένες (10.400 δισεκατομμύρια δολάρια με τάση αύξησης που θα φθάσει τα 29 σε 3 χρόνια), η Ιαπωνία έχει ένα χρέος 200% σε σχέση με το ΑΕΠ, η Αγγλία το ίδιο χρέος με την Ελλάδα και πρέπει να λάβει δάνειο 500 δισεκατομμυρίων στερλινών για τα επόμενα πέντε χρόνια...».

Ολόκληρο το άρθρο και η ανάλυση, εδώ.

Δεν είμαστε οικονομολόγοι ούτε δημοσιογράφοι, όμως από το γεγονός πως οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προσδέσουν στο άρμα τους (ΔΝΤ) την Ευρώπη, είναι φανερή η νέα Κατοχή!

* Μετά τη λεγόμενη απελευθέρωση από τον ναζισμό, κυριάρχησαν ως στρατιωτικοί κατακτητές.

* Αργότερα χρησιμοποίησαν τις χούντες στην Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία) και αυταρχικά - αστυνομικά καθεστώτα.

* Κατόπιν λεγόμενες κεντροαριστερές κυβερνήσεις για να περνάνε την πολιτική τους (π.χ. πρωθυπουργός της Ιταλίας ο πρώην γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, για να χρησιμοποιούν τις βάσεις για τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας).

* Σήμερα επιλέγουν κυβερνήσεις που προσαρτούν τις χώρες στο άρμα τους, το ΔΝΤ!

Πώς είπατε; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου