Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η Παπαρήγα για την επίσκεψη Ερντογάν



Από την Κόκκινη Πιπεριά

Αποσπάσματα από την ομιλία της γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα σε σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας:

Έρχεται ο Ερντογάν στην Ελλάδα. Εμείς δεν θα πούμε να μην έρθει ο Ερντογάν γιατί είναι Τούρκος, όπως λένε οι γνωστοί εθνικιστές. Και είμαστε και οι πρώτοι που θα υποστηρίξουμε ότι θέλουμε ομαλή συμβίωση με την γειτονική χώρα και θέλουμε την πλήρη διεθνιστική αλληλεγγύη και φιλία ανάμεσα στον ελληνικό, τον τουρκικό και τον κουρδικό λαό. Δεν το συζητάμε.


Όμως για κοιτάξτε: αυτή η φιλία μεταξύ τους πάει να οικοδομηθεί με γέφυρα τις επιχειρηματικές συμφωνίες, τις συμφωνίες των μονοπωλίων των ελληνικών, των τουρκικών και άλλων. Μπορεί οι επιχειρηματίες να είναι φίλοι στο πολιτικό επίπεδο και στο στρατιωτικό επίπεδο να υπάρχει σύγκρουση.

Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όχι μόνο προετοίμαζαν οι κεφαλαιοκράτες την άνοδο του φασισμού και τροφοδότησαν το πόλεμο, αλλά και σε όλη την εξέλιξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Αμερικάνοι βιομήχανοι, Σουηδοί, Βρετανοί βιομήχανοι, Γάλλοι βιομήχανοι, συνεργάζονταν με τους Γερμανούς, με το γερμανικό κεφάλαιο.

Δεν έχει πατρίδα το κεφάλαιο. Και εδώ κινδυνεύουμε να υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία η οποία αντικειμενικά, έμμεσα άρα και άμεσα αναγνωρίζει τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο που αφορούν ελληνικά νησιά. Κατά συνέπεια εξαιρείται από την άμυνα της χώρας ένα μέρος της ελληνικής επικράτειας.

Θα μου πείτε: Καλά, έχουμε μια κυβέρνηση προδοτική; Δεν θα την πούμε έτσι. Θα έρθει και θα σου πει: Μα, είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θέλουμε να μπει και η Τουρκία στην Ε.Ε. Προσέξτε όμως. Αυτή η συμμαχία είναι λυκοσυμμαχία. Και δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε ούτε σε σύμμαχο της χώρας, πολύ περισσότερο που υπάρχουν οι ανταγωνισμοί και θα αναπαράγονται συνέχεια, δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και αρμοδιοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου