Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Μια ελλιπής ερώτηση



Αντιγράφω από τη Ναυτεμπορική το εξής σημείωμα, το οποίο αφορά ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για μεταφορά χρημάτων του ΟΤΕ από την Ελλάδα προς τη Γερμανία:


"Διαψεύδει ο ΟΤΕ τα περί μεταφοράς χρημάτων της εταιρείας στη Γερμανία, με αφορμή σχετική ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΟΤΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ακόμη πως δεν έχει κλείσει κανένα λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα, καθώς και πως δεν διατηρεί καταθέσεις σε γερμανικές τράπεζες.

Καταλήγοντας σημειώνει πως θεωρεί το περιεχόμενο της ερώτησης τελείως αβάσιμο.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κάνοντας λόγο για μεταφορά από τον ΟΤΕ στη Γερμανία, με εντολή της Deutsche Telekom, τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Ελλάδα και ζητώντας εξηγήσεις.

Την ερώτηση προσυπέγραφαν και οι βουλευτές Ανδρέας Μακρυπίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Αφροδίτη Παπαθανάση".

Αυτοί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν λίγο αφελείς. Ποιος τους είπε ότι, αν η Deutsche Telekom επιθυμούσε να βγάλει τα λεφτά της από την Ελλάδα, κάτι που άλλωστε την τελευταία περίοδο έχουν κάνει κάμποσες πολυεθνικές, θα τα πήγαινε στη... Γερμανία; Κακώς έβαλαν τέτοιον περιορισμό στην ερώτησή τους. Εκτός αν αυτός ο περιορισμός εξηγείται από την έλλειψη πληροφόρησης.

Αν μια μεγάλη πολυεθνική βγάζει τώρα τα λεφτά της από τη χώρα, δεν το κάνει μόνο επειδή επίκειται αναδιάρθρωση του χρέους ούτε επειδή ξαναφούντωσαν τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και διότι ψάχνει καταφύγιο σε ισχυρό αποθετικό νόμισμα. Επειδή, λοιπόν, θα πρέπει κάποτε η εξουσία, έστω η νομοθετική, να μπολιαστεί και με λίγη... φαντασία, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν σκέπτονται και ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο;

Άλλωστε πολλές μεγάλες εταιρείες, αλλά και ιδιώτες, που βγάζουν άρον άρον τα λεφτά τους από τη χώρα, δείχνουν μια μάλλον ευνόητη προτίμηση προς πολύ σημαντική χώρα της Βόρειας Ευρώπης με κραταιό νόμισμα. Εκτός αν οι βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ έκαναν την ερώτηση για να την "κάψουν" και όχι για να διερευνήσουν αν πράγματι οι πληροφορίες τους ευσταθούν...


1 σχόλιο:

  1. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βλέπε: Κουσελάς, Νάντια Γιαννακοπούλου κλπ δεν κάνουν τίποτε άλλο στη βουλή παρά να θέτουν ερωτήματα προς την κυβέρνηση!
    Και ερωτώ: είναι αυτό φυσιολογικό; Αφού είναι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δεν είναι της αντιπολίτευσης, ποιό το νόημα των ερωτήσεων;
    Μήπως "ζουν στον κόσμο τους";
    Μήπως δεν έχουν καταλλάβει ότι κυβερνούν εδώ και 7 μήνες τώρα;
    Ή μήπως μας δουλεύουν κανονικότατα;.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή