Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Το δίλημμα είναι: Τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία



Από την κυπριακή εφημερίδα Σημερινή, 28.5.2010

Εάν το δίλημμα, όπως το έθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο συνέδριο της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, και όπως το θέτουν συχνά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, είναι «διζωνική ή διχοτόμηση», τότε η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, συλλήβδην, πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα δεινά που επέρχονται, κατά τον ισχυρισμό του Στέφανου Στεφάνου.

Διότι, το δόγμα ή το σλόγκαν «διζωνική ή διχοτόμηση» έμπρακτα εφαρμόζεται από το 1974, από όλους τους κατά καιρούς ηγέτες, και αποδείχθηκε ότι οδηγεί εκεί που ο κ. Στεφάνου προδιέγραψε: Στην επικυριαρχία της Τουρκίας εφ' όλης της Κύπρου, σε απόλυτη κυριαρχία της στο βορρά, και σε μικτό κράτος στο νότο.

Συνεπώς, η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να επισείει ως δαμόκλεια σπάθη αυτό το ψευδεπίγραφο δόγμα, διότι εδώ και 36 χρόνια οι ηγέτες του Ελληνισμού τη διζωνική ομοσπονδία είχαν ως λάβαρο αγώνα και, όμως, όχι μόνο δεν απέτρεψαν τη διχοτόμηση, αλλά την εμπέδωσαν.

Εάν, λοιπόν, και τώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν επιτύχει λύση διζωνικής και οδηγηθούμε στην τραγική κατάσταση που περιγράφει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα πρέπει να λογοδοτήσει στην ιστορία. Διότι θα έχει οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε οριστική διχοτόμηση, υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας και ουσιαστικά σε δύο κράτη, ένα καθαρώς τουρκικό και ένα μικτό ή μιξοβάρβαρο.

Όμως, η αλήθεια και τα διλήμματα δεν είναι αυτά που περιέγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αυτά που είπε συνιστούν έναν αδίστακτο εκφοβισμό εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, με στόχο να αποδεχθεί το οποιοδήποτε μόρφωμα λύσης, με περίβλημα την ομοσπονδία, που θα μας προκύψει από τις συνομιλίες, υπό τον εκβιασμό ότι, εάν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η λύση, θα οδηγηθούμε στην κατάσταση που περιγράφει ο κ. Στεφάνου.

Αλλά ας μην έχει ψευδαισθήσεις ούτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε οποιοσδήποτε διατηρεί τις ίδιες φοβίες με αυτούς. Ο κυπριακός Ελληνισμός, ανεξαρτήτως των όποιων εκβιασμών, των όποιων φοβητσιάρικων σεναρίων, των όποιων απειλών, δεν πρόκειται να εγκρίνει την όποια λύση, για να ανακόψει, δήθεν, τη διχοτόμηση.

Αυτούς τους εκβιασμούς και τις χίλιες πληγές του Φαραώ, που θα προέκυπταν αν δεν λέγαμε «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τα ζήσαμε και το 2004. Και ο λαός τα αγνόησε.

Το δίλημμα, όμως, από 'δώ και πέρα είναι άλλο. Δεν είναι διζωνική ή διχοτόμηση, αλλά νομιμοποίηση της διχοτόμησης ή διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέχιση του αγώνα γι' απελευθέρωση.

Όσοι προκρίνουν το πρώτο είναι οι λιπόψυχοι και οι οδηγήσαντες το Κυπριακό στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ο λαός προκρίνει το δεύτερο, διότι δεν πρόκειται να παραδώσει την προεδρία του κράτους του σε Τούρκο, ούτε να δεχθεί 50 χιλιάδες εποίκους και σταθμισμένες ψήφους.

Όσοι αμφιβάλλουν, θα το αντιληφθούν σε ένα ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου