Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Ανακοίνωση



Από το Athens Indymedia

«Είδαμε σε αυτήν την εποχή το ψέμα να
θριαμβεύει με τη μάσκα του αληθινού».


Στους δυο μήνες που μεσολάβησαν από την τελευταία μας προκήρυξή, είδαμε να διαδραματίζεται το ίδιο έργο σε επανάληψη, ακόμα πιο προβλέψιμο, ακόμα πιο σαθρό.

Από ό,τι φαίνεται η τακτική των διωκτικών αρχών σε σχέση με την κατασταλτική επιχείρηση της «Συνωμοσίας» δοκιμάζει αντοχές απέναντι στην επινόηση του άθλιου ψέματος που έχουν κατασκευάσει οι προϊστάμενοι τους.

Η κεντρική γραμμή είναι σαφής: μετά από κάθε χτύπημα της «Συνωμοσίας» «προκύπτουν» νέες συλλήψεις.

Η αρχή έγινε με τη σύλληψη ατόμου στο Βόλο με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση μας, που συνοδεύτηκε από ηχηρούς τίτλους και θορυβώδη δημοσιεύματα «έπιασαν το συντάκτη των πρώτων προκηρύξεων» και άλλα παρόμοια. Σε αυτήν την περίπτωση η φαινομενική «επιτυχία» της αντιτρομοκρατικής συνοδεύτηκε και από τις αντίστοιχες φωτογραφικές αναρτήσεις του «επικίνδυνου τρομοκράτη».

Η παρωδία έλαβε σύντομα τέλος και οι δάφνες επιτυχίας αποσύρθηκαν αφού ακόμα και το φιλόδοξο ανθρωπάκι - ανακριτής Μπαλτάς, που έχει αναλάβει την υπόθεση προσωπικά, δεν μπορούσε να διατάξει την προφυλάκισή του Ε.Ρ. και περιορίστηκε σε χρηματική εγγύηση και κλήτευση στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η θεαματική υπερπαραγωγή της «εξάρθρωσης» του Επαναστατικού Αγώνα με πρωταγωνιστές, διωκτικές αρχές, εισαγγελείς και δημοσιογράφους που επιθυμούσαν να πάρουν τη ρεβάνς ενάντια στο αντάρτικο πόλης.

Η διοχέτευση ονομάτων και φωτογράφιση προσώπων, δίχως να υπάρχει δικογραφία εις βάρος τους, οι υπόνοιες, οι διασυνδέσεις, η επιτηδευμένη παρουσίαση ευρημάτων με τη μορφή νέων αποκαλύψεων σε συνέχειες από το γραφείο ενημέρωσης της ΕΛΑΣ, οι τηλεφωνικές συνομιλίες, με αποκορύφωμα το δήθεν τηλεφώνημα με χαχανητά τη μέρα της «ανεύθυνης» βόμβας στα Πατήσια, που δεν υπάρχει ως καταγεγραμμένο στοιχείο, όλα αυτά ήταν στην ημερήσια διάταξη της προπαγάνδας και του θεάματος.

Τις ίδιες μέρες τα λαγωνικά της Ασφάλειας φθονώντας ίσως τη μιντιακή προβολή της αντιτρομοκρατικής, σκαρφίστηκαν κι αυτοί τη δική τους επιτυχία. Ασφαλίτες συλλαμβάνουν στην Καλλιθέα τέσσερα άτομα ( ανάμεσά τους και τη μητέρα ενός από αυτούς) ως μέλη της «Συνωμοσίας». Μάλιστα ένα άτομο που βρισκόταν στη Μήλο το μετέφεραν με ελικόπτερο. Τα αδιάσειστα και ακλόνητα στοιχεία συμμετοχής τους ήταν η κατοχή «γουρούνων» (τα γνωστά πασχαλιάτικα δυναμιτάκια). Μπροστά σε αυτή τη γελοιότητα δίχως όρια ,οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με πλημμεληματικές κατηγορίες.

Η συνέχεια της επιχείρησης ήταν υποχρεωτικό να παρουσιάσει αποτελέσματα ή να τα κατασκευάσει. Η τρίτη κατά σειρά σύλληψη, αυτή της 19χρονης αναρχικής Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, ήταν προμελετημένο μετά τις δύο απανωτές αποτυχίες, να έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Και ενώ οι δυο προηγούμενες περιπτώσεις διαφημίστηκαν από τα μέσα ως επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, η συγκεκριμένη περίπτωση πέρασε στη σκιά ώστε να συγκαλυφθεί η αυθαιρεσία πάνω της και να προφυλακιστεί ελλείψει στοιχείων και χωρίς να έχει καμιά σχέση με την οργάνωση μας.

«Να υποχωρήσω; όχι δα! Ούτε καν όταν – στο τέλος
του δρόμου – χωρίς τρόπο απόδρασης, βρεθώ φάτσα με
το τείχος του θανάτου».


Σεβερίνο Ντι Τζιοβάνι
(Αφιερωμένο στον σύντροφο Σίμο Σεϊσίδη)

Εδώ και δυο βδομάδες βρίσκεται αιχμάλωτος των διωκτικών αρχών ο σύντροφος Σίμος Σεϊσίδης που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο τραυματισμένος από σφαίρες αστυνομικών.

Ο Σίμος τα τελευταία 4,5 χρόνια (όπως και οι αναρχικοί Μάριος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης) είχε επιλέξει το ανυπότακτο μονοπάτι της φυγοδικίας, χωρίς να επιτρέψει σε δικαστές και εισαγγελείς να καθορίσουν την ελευθερία του.

Για 4,5 χρόνια, φωτογραφήθηκε ως ο «αρχηγός» των «ληστών με τα μαύρα» καθ' υπαγόρευση του σεναρίου της ασφάλειας, επικηρύχθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του για 600.000 ευρώ, ενώ παράλληλα το όνομα του αναφερόταν δίπλα σε κάθε ένοπλη επαναστατική ενέργεια και σε κάθε χτύπημα του αντάρτικου πόλης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείξεις αλληλεγγύη στους συντρόφους που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους, καθένας απ' τους οποίους είναι μία προέκταση του τρόπου που ο εαυτός μας αντιλαμβάνεται την επαναστατική δράση συνολικά.

Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις η επιτακτική αναγκαιότητα άμεσων αντανακλαστικών δεν πρέπει να παραχωρεί ούτε στιγμή στον αντίπαλο. Ο σοβαρός τραυματισμός του Σίμου Σεϊσίδη και η νοσηλεία του υπό την συνεχή επίβλεψη υψηλόβαθμων στελεχών της αστυνομίας, αναγκαστικά μας οδηγεί σε συνειρμούς και πιθανές καταστάσεις που είχε υποστεί ο αντάρτης πόλης Σάββας Ξηρός στο βασανιστήριο του Ευαγγελισμού.

Η άμεση κινητοποίηση και η έντονη παρουσία αντιεξουσιαστών και αλληλέγγυων έξω απ' το νοσοκομείο που βρίσκεται τραυματισμένος ο σύντροφος, κατά τη γνώμη μας, έπρεπε να ήταν επιβεβλημένη ώστε να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση αλλά και να εκφραστεί η υπενθύμιση ότι κανείς σύντροφος δεν είναι μόνος του, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές.

Παράλληλα οι μπάτσοι εκμεταλλευόμενοι το συνωμοσιολογικό συρφετό που προκάλεσαν οι δημοσιογράφοι με τη δήθεν εμπλοκή του Σίμου σε ληστεία στο Praktiker αξιοποίησαν τη σύλληψη του επίσης αντιεξουσιαστή Άρη Σειρηνίδη παρουσιάζοντας τον αρχικά ως συνεργάτη του πρώτου και αφού δεν έπιασε το συγκεκριμένο σενάριο, του φόρτωσαν μια ξεχασμένη περίεργη υπόθεση ενός πυροβολισμού εναντίον των ΜΑΤ και τον προφυλάκισαν.

Η όξυνση της επαναστατικής δράσης είναι αναμενόμενο να απαντηθεί με την όξυνση της καταστολής.

Ο κάθε σύντροφος πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Όπου υπάρχει πόλεμος υπάρχουν και αιχμάλωτοι. Κι όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους, θα ξεχάσει αναπόφευκτα και τον ίδιο τον πόλεμο.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ

ΧΑΡΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ (που κατηγορούνται για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς)

Αλληλεγγύη στους αντάρτες πόλης Κώστα Γουρνά, Νίκο Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα και στους Αναρχικούς, Χριστόφορο Κορτέση, Σαράντο Νικητόπουλο, Ευάγγελο Σταθόπουλο, που διώκονται για την υπόθεση του Ε.Α.

Συντροφικούς χαιρετισμούς στον αντάρτη πόλης Δημήτρη Κουφοντίνα και στους αμετανόητους της 17 Νοέμβρη.

Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους αναρχικούς Σίμο Σεισίδη, Γιάννη Δημητράκη, Michal Pawlak( Πολωνός σύντροφος που κρατείται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για τα γεγονότα της 6/12/09), Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Χρήστο Στρατηγόπουλο, Alfredo Bonnano, Ηλία Νικολάου και Άρη Σειρηνίδη

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΗ ΠΟΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ - ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΕΡΡΟΡΙΣΤΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου