Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το επιτόκιο του διετούς ελληνικού ομολόγου στο 50%!


Από το XrimaNews

Το επιτόκιο των διετών ελληνικών ομολόγων έχει αγγίξει το 50% και αυτό για μερικούς αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τεράστια κέρδη αλλά και έναν κίνδυνο για την απόλυτη καταστροφή. Αν η Ελλάδα αποφύγει την πτώχευση μέχρι τη λήξη της συγκεκριμένης σειράς ομολόγων τότε οι τολμηροί αγοραστές θα έχουν χτυπήσει το τζακ ποτ. Αν, όμως, τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή και η Ελλάδα οδηγηθεί σε μία μη ελεγχόμενη πτώχευση τότε όσοι θα έχουν τοποθετηθεί σε διετή ομόλογα θα χάσουν τα χρήματα τους.


Οι συνέπειες της εκτόξευσης των επιτοκίων των ελληνικών διετών ομολόγων κοντά στο 50%, ωστόσο, δεν σταματούν στα ενδεχόμενα κέρδη ή τις απώλειες των κερδοσκόπων αλλά αποτυπώνουν την άποψη των διεθνών επενδυτών για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, την πιθανότητα αυτό να «σώσει» την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στην τρέχουσα φάση κανείς δεν φαίνεται να ποντάρει στην αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης, αντίθετα είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν το μοιραίο να πλησιάζει απειλητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου