Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Δεύτερες σκέψεις από την Ουγγαρία για το ευρώ


Από τον ANT1 online

Η Ουγγαρία ενδέχεται να επανεξετάσει τον στόχο να υιοθετήσει το ευρώ εν μέσω της εξελισσόμενης κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.


«Έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην Ευρωζώνη αφότου η Ουγγαρία εξέφρασε τη βούληση να υιοθετήσει μελλοντικά το ευρώ» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, σύμφωνα με το πρακτορείο MTI.


Συγχρόνως, ο Όρμπαν δήλωσε ότι είναι προς ώρας ασαφείς οι εσωτερικοί κανονισμοί στην Ευρωζώνη που πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να αναχαιτιστεί η κρίση χρέους.

Η Ουγγαρία εντάχθηκε στην ΕΕ το 2004. Τελευταία τηρήθηκε γι’ αυτήν η διαδικασία του «υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος». Στο Λονδίνο ο Όρμπαν προσκλήθηκε από τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον για να λάβει μέρος στο συνέδριο της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης.



1 σχόλιο:

  1. Οι Ουγγροι δεν ειναι ηλιθιοι να μπουνε μεσα στο κλουβι με τους υπερχρεωμενους,οπου να΄ναι το ευρω διαλυεται μαζι με την αθλια ευρωζωνη των τραπεζιτων και των λαμογιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή