Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Citi: Η Φινλανδία είναι μόνο η αρχή


Από το XrimaNews

Οι βουλευτικές εκλογές έφεραν έναν θρίαμβο για τους ευρωσκεπτικιστές, οι οποίοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρουν να κάνουν κυβέρνηση αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη.


Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών θα διαδραματίζει, πλέον, κρίσιμο ρόλο στο νέο κοινοβούλιο, το οποίο, σε αντίθεση με άλλα της ευρωζώνης, έχει τη δυνατότητα να θέσει σε ψηφοφορία το αίτημα της Ε.Ε. για διάθεση οικονομικού πακέτου διάσωσης από το χρέος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να σταματήσει σχέδια που προβλέπουν τη χορήγηση βοήθειας από τις οικονομίες των άλλων χωρών, για τη στήριξη της πορτογαλικής οικονομίας ή να σταματήσει ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Η εκτόξευση της δύναμης των λαϊκιστών Αληθινών Φινλανδών υποδεικνύει τη διογκούμενη αντίθεση του εκλογικού σώματος στις αποφάσεις της Ε.Ε. να βοηθήσει με δάνεια να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος μερικών αδύναμων οικονομιών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και τώρα της Πορτογαλίας.

«Το πακέτο βοηθείας που υπάρχει δεν νομίζω ότι θα παραμείνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Αληθινών Φινλανδών Τίμο Σόινι λέγοντας ότι στις προθέσεις του είναι να αλλάξουν οι όροι του προγράμματος διάσωσης της Πορτογαλίας.

Η Φινλανδία είναι μόνο η αρχή, έρχεται να προσθέσει η Citi τονίζοντας ότι θα αναδειχθούν και άλλες ευρωσκεπτικιστικές ομάδες σύντομα αλλάζοντας ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου