Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Αν δεν είναι MEGAlicious...


Από topontiki.gr

Γράφει η Κουκίδα

Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μέγκα» την Τετάρτη απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση «φοβάται» μόνο εάν την πιάσει στο στόμα του το μεγάλο κανάλι. Η χώρα μπορεί να καταστραφεί, να πτωχεύσει, να την καταπιεί τσουνάμι, αλλά, αν δεν παίξει στο δελτίο των 8, τότε δεν ισχύει, δεν έγινε ποτέ. Γι' αυτό κάθε υπουργός που σέβεται τον εαυτό του παρακολουθεί κάθε βράδυ την ΤουΒού για να δει τι βαθμούς πιάνει. Αναλόγως κάνει και παρέμβαση για να «διορθώσει» ρεπορτάζ και να διαμαρτυρηθεί σαν μικρό παιδάκι αν δεν τον «παίζουν» με ευνοϊκό τρόπο.

Από τις ελάχιστες φορές που το «Μέγκα» προέβαλε ρεπορτάζ για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας (είτε για δικούς του λόγους είτε όχι), τσουπ, νάσου η παρέμβαση. Όχι για την ορθότητα του ρεπορτάζ, αλλά για να διαβιβαστεί η δυσαρέσκεια για τη γραμμή που περνά στους τηλεθεατές! Ο Γ. Παπακωνσταντίνου διαμαρτυρήθηκε ότι από το ρεπορτάζ προκύπτει δυσμενής (πλην αληθινή) εικόνα για την πορεία της οικονομίας και συνεπώς για τον ίδιο.

Τι είπε το «Μέγκα»; Ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι υπάρχει τρύπα 1,2 δισ. ευρώ ήδη από το πρώτο δίμηνο του 2011.

«Κάνετε λάθος» είπε ο Παπακωνσταντίνου, που άρχισε και έλεγε κάτι ακατανόητα.

Οι σχολιαστές έκαναν ένα βήμα πίσω και άφησαν τον οικονομικό συντάκτη του σταθμού να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Ο οποίος και τα έβγαλε γιατί – εκτός από πολύ καλός συνάδελφος – το μόνο που χρειάστηκε να επαναλάβει ήταν το επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού στο δίμηνο. Που λέει ότι τα έσοδα υστερούν κατά 864 εκατομμύρια ευρώ και οι δαπάνες αυξήθηκαν πάνω από 250 εκατομμύρια. Σύνολο; Μια απλή πρόσθεση είναι, βρε παιδιά.

Αλλά ο υπουργός ακύρωσε την ίδια την ανακοίνωσή του (!) λέγοντας ότι αυτός γνωρίζει πως το πρώτο δίμηνο ήμασταν εντός στόχους και με 50 εκατομμυριάκια επιπλέον!

Πρόκειται για μια κατάσταση σουρεαλιστική. Με μπόλικη δόση σχιζοφρένειας.

Εκτός και εάν το ψεύδεσθαι, όταν γίνεται με επιμονή και συνέπεια, αποκτά αληθινές διαστάσεις και θολώνει την πραγματικότητα. Μάλλον έτσι πρέπει να 'ναι εάν κρίνει κανείς από την άνεση που έχει ένας υπουργός να βγαίνει σε ένα δελτίο ειδήσεων και να αναιρεί τον εαυτό του, τα επίσημα στοιχεία και τα απλά μαθηματικά.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να έχει την απαίτηση να τον πιστέψουν οι δημοσιογράφοι ή να τον καλύψουν ώστε να περάσουν στον κόσμο μια virtual reality κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της (εκάστοτε) κυβέρνησης.

Όσο για την αμίμητη ατάκα του (mind the) GAP, «καταφέραμε να μην πτωχεύσουμε», τι να πούμε;

Upon disembarking the metro, mind the prime minister...

ΥΓ.: Τις τελευταίες 48 ώρες, διάφορες ξέμπαρκες δηλώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας, μας κέντρισαν την προσοχή. Αν τις βάλεις σε μια σειρά, βγάζεις ένα συμπέρασμα.

Ω, παίδες της κυβέρνησης, τι ετοιμάζεστε να μας σερβίρετε πάλι; Αν είναι η πλήρης ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ, να ξέρετε ότι δεν θα περάσει. ΔΕΝ θα περάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου