Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη»


Από την Καθημερινή

Την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ζητά ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας μέσα από συνέντευξη του

Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να υποτιμήσει το νέο ελληνικό νόμισμα, εκτός και εάν επιδιώκει να δημιουργήσει «μαζική» χρηματοδότηση για τις χρεωμένες χώρες, υποστηρίζει ο κυβερνήτης της Κεντρικής Τράπεζας της Τσεχίας Μίροσλαβ Σίνγκερ.


Με ιδιαιτέρως αιχμηρή γλώσσα, ο Μίροσλαβ Σίνγκερ υποστηρίζει στην Hospodarske Noviny ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο να βοηθήσουν τις τράπεζες, οι οποίες, ενδεχομένως, χρειάζονται ανακεφαλαιοποίηση, παρά να αφιερώνουν χρόνο στην Ελλάδα, η οποία εκπροσωπεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας.


«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιθυμία να δοθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικό ποσόν από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση από την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ευρωζώνη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο τραπεζίτης στη συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα.

«Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα έχουν δοθεί δάνεια που κατά κύριο λόγο εξυπηρετούν την εξοικονόμηση χρόνου για τους πλούσιους Έλληνες, ώστε να μεταφέρουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Το γεγονός αυτό μειώνει την αξιοπιστία της Ευρώπης και την προθυμία των μη ευρωπαϊκών χωρών να δανείζουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να βοηθήσει την Ευρώπη» συνεχίζει ο Μίροσλαβ Σίνγκερ, ο οποίος διευκρινίζει πως η Τσέχικη Δημοκρατία, παρότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει το ευρώ στο άμεσο μέλλον.

Όσο για το μέλλον της ευρωζώνης, ο Μίροσλαβ Σίνγκερ υποστηρίζει ότι το βάρος θα πρέπει να δοθεί στην πιθανή αναδιάρθρωση κεφαλαίου των τραπεζών.

2 σχόλια:

  1. Αυτά πάθανε με τον "σοσιαλισμό"!!!
    Πρώτα οι τράπεζες, μετά το παραγωγικό κεφάλαιο και τίποτα για τους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δες την φάτσα του χοντρομπούλη! Μόνο από τα ψέματα που λέει ... ιδρώνει!! Οπως και οι "δικοί" μας μπούλιδες και λιγδιάριδες! ΕΙΔΗΣΗ: ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (DIAENETIK)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή