Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Πήρε το επιτόκιο 2,52% και το κατάντησε... 343%!


Αυτό το γράφημα του επιτοκίου του ελληνικού ομολόγου ενός έτους κάνει τον γύρο του κόσμου αυτή τη στιγμή

Από το XrimaNews

Τον γύρο του κόσμου κάνει το γράφημα του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων ενός έτους, με αναλυτές να σχολιάζουν πως δεν έχουν δει κάτι παρόμοιο ποτέ στη ζωή τους. Όταν ο Παπανδρέου ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας, το επιτόκιο των ομολόγων ενός έτους βρισκόταν στο 2,52%, δηλαδή η Ελλάδα δανειζόταν απ' τις αγορές με κόστος 2,52% για δώδεκα μήνες.


Σήμερα, περίπου δύο χρόνια αργότερα, η πολιτική Παπανδρέου ήταν τόσο επιτυχημένη, ώστε το επιτόκιο αυξήθηκε στο 343% (!!!), ποσοστό το οποίο επαγγελματίες αναλυτές και traders ορκίζονται πως δεν έχουν ξαναδεί ποτέ σε ανεπτυμένη χώρα.


Φυσικά το συγκεκριμένο γράφημα θα μπει στα βιβλία πανεπιστημίων σε όλο τον κόσμο και θα διδάσκεται μαζί με την πολιτική Παπανδρέου και ΔΝΤ ως παράδειγμα προς αποφυγή.


2 σχόλια:

  1. 343%;. στο 34.3% θέλεις να πεις?
    Ωστόσο είναι 30.24%

    Τώρα θα μου πεις τι 30 τι 34% απαγορευτικά είναι και τα δύο.

    Οτιδήποτε πάνω απο 1% είναι απαγορευτικό. Εκτός αν έχεις πληθωρισμό και χρέος στο ίδιο νόμισμα, οπότε δεν παίζει ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος κάνεις, ange-ta! Πράγματι είναι 343%, διότι μιλάμε για το μονοετές ομόλογο. Ρίξε μια ματιά στο γράφημα και θα καταλάβεις. Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι απολύτως πραγματικό. Και, πίστεψέ με, σε αυτά δεν κάνω λάθη. Γι' αυτό άλλωστε αναδημοσίευσα το συγκεκριμένο σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή