Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες διαδηλώσεις προανήγγειλε ο κ. Γ. Καμίνης


Ο δήμαρχος Αθήνας μίλησε στο 7ο Συνέδριο του Συνδέσμου Οργανωτών Συνεδρίων

Από Το Βήμα

Νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά «με τις διαδηλώσεις και τη λειτουργία της πόλης» προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης λέγοντας πως σκοπεύει να την παρουσιάσει μετά τις εκλογές – όποτε αυτές γίνουν.

Κατά τον χαιρετισμό του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) την Πέμπτη, ο Γ. Καμίνης αναφέρθηκε «στη σπουδαία σημασία που έχει για την Αθήνα ο συνεδριακός τουρισμός και μάλιστα στις δύσκολες οικονομικές μέρες που περνάμε», λέγοντας πως «η Αθήνα παραμένει ένας σημαντικός συνεδριακός προορισμός».


Αναφέρθηκε σε εμπόδια για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αθήνα, φέρνοντας ως παράδειγμα την «υψηλότατη επιβάρυνση και για τους επιβάτες και για τις αεροπορικές εταιρείες» του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας πως το κόστος είναι σημαντικά υψηλότερο από «κάθε δυνητικό μας ανταγωνιστή στη Μεσόγειο».


Τέλος ο κ. Καμίνης απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας σε όλα τα στάδια υλοποίησης του σχεδίου, αλλά και για την ανάληψη νέων κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών με σκοπό την ανάδειξη της μητροπολιτικής Αθήνας ως συνεδριακού τουριστικού προορισμού καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι έχουν ετοιμαστεί οι στρατηγικοί άξονες για τη βιώσιμη μετακίνηση στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου