Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Spiegel: Η Ελλάδα ζήτησε έκθεση εξόδου από ευρώ


Από το Euro2day

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που απευθύνθηκε στις γερμανικές και ευρωπαϊκές αρχές ζητώντας εκτιμήσεις σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, σημειώνει ο δημοσιογράφος του Spiegel που υπέγραψε το επίμαχο δημοσίευμα. Ο Κρίστιαν Ράιερμαν, ο αρχισυντάκτης του Der Spiegel που υπέγραψε το δημοσίευμα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα:


«Στα μέσα της εβδομάδας κανονίστηκε η συνάντηση στο Λουξεμβούργο. Ο λόγος ήταν ότι αρκετοί άνθρωποι στις Βρυξέλες ήξεραν και φοβούνταν ότι η ελληνική κυβέρνηση σκεφτόταν την πιθανότητα να φύγει από την ευρωζώνη. Ήταν μια συνάντηση "συναγερμού" που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα στο Chateau de Vianden του Λουξεμβούργου».

«Υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συντάχθηκε από τον υπουργό Σόιμπλε, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Ο κ. Σόιμπλε το έχει στον χαρτοφύλακά του» σημείωσε ο δημοσιογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου