Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Ο Παπανδρέου πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνηΑπό τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Δώστε μου ένα καλό λόγο να έχω σκέπτομαι όταν ακούω ότι ο συμπολίτης αυτοκτόνησε από τα χρέη. Όταν η γειτόνισσα έχασε τη δουλειά της. Όταν ο απεναντινός δεν έχει να πληρώσει το πετρέλαιο για να ζεσταθούν τα παιδιά του... Δώστε μου έναν καλό λόγο να σκέπτομαι όταν ο φίλος μου έκλεισε το μαγαζί του και έφυγε μετανάστης. Έναν καλό λόγο για τον συγγενή που απολύθηκε, για την ξαδέρφη που δεν πληρώνεται πια κανονικά από τη δουλειά της, για το παλικάρι που δεν βρίσκει δουλειά με γλώσσες και πτυχία...


Για τα χαμένα επιδόματα, δώρα, μισθούς και συντάξεις. Για τα παιδιά που έχασαν το σχολειό τους, για τις οικογένειες που στενάζουν, για τα μωρά που τους κρύβουμε την αλήθεια ελπίζοντας ότι αύριο θα είναι καλύτερα...

Για τα ασημικά που πάνε για ξεπούλημα, για την τόση μεγάλη ξεφτίλα...

Επίτηδες καθυστέρησε να πάρει μέτρα μέσα στο 2009 και επίτηδες καθυστέρησε να δανειστεί με χαμηλά επιτόκια, επίτηδες πήρε μέτρα κατώτερα των προσδοκιών στις αρχές του 2010.

Επίτηδες παρίστανε ότι δεν καταλαβαίνει.

Επίτηδες άφησε το T+10 να δουλεύει Υπέρ των κερδοσκόπων.

Επίτηδες καθυστέρησε να διορίσει πρόεδρο στον Οργανισμό Διαχείρισης του Χρέους.

Επίτηδες αποκάλυψε με τόση φασαρία τα χάλια της ελληνικής οικονομίας παγκοσμίως. Επίτηδες συκοφάντησε τους Έλληνες και την οικονομία τους.

Επίτηδες μίλησε για Τιτανικό και καταστροφολογούσε.

Επίτηδες έστειλε τη χώρα στο ΔΝΤ βάζοντας την τρόικα να καταστρέφει ανά τρίμηνο τις ζωές μας, την οικονομία μας, τις οικογένειές μας.

Επίτηδες είναι πάντα πίσω από όλα όσα απαιτούνται και ηθελημένα παραμένει κατώτερος των περιστάσεων. Οι δικές του «περιστάσεις» είναι άλλες. Επίτηδες οδηγεί τη χώρα στο ξεπούλημα των ασημικών της, του ορυκτού πλούτου, της ανεξαρτησίας της με τόση ευκολία.

Επίτηδες... Τόσα πολλά επίτηδες, τόσο μεγάλη πλεκτάνη.

Ο Παπανδρέου πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τον πόνο που σκόρπισε στη χώρα και στις οικογένειες, για τους νεκρούς που αφήνει η πολιτική του, για τις χαμένες δουλειές, για τα νέα παιδιά, για την πατρίδα.

Μιλάμε για προδοσία που σοκάρει. Αντίστοιχη με την προδοσία της Κύπρου. Οι πόρτες στους κερδοσκόπους άνοιξαν από μέσα. Υπάρχουν ένοχοι και ευθύνες με βάση κάθε είδους δίκαιο. Ποινικό, ηθικό, αλλά με βάση το σύνταγμα. Υπάρχει η ανάγκη να καλυφθεί το περί δικαίου αίσθημα.


2 σχόλια:

  1. Δεν περιμέναμε τις δηλώσεις του Στρος Καν για να μάθουμε πόσο μεγάλα ψέματα έλεγαν και λένε στο λαό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το ΚΚΕ προειδοποιούσε το λαό πριν τις εκλογές για τη θύελλα που θα εξαπέλυαν εναντίον του, είτε βρισκόταν στην κυβέρνηση ο ένας, είτε ο άλλος. Τώρα θέλουν να καταπιεί ο λαός τα επικίνδυνα και κοινά τους ψέματα για τις αιτίες της κρίσης, το χρέος και τα νέα δεινά που του φέρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://tasosnastos.blogspot.com/2011/05/blog-post_6243.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή