Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η «κρατικοποίηση» της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας βάζει φωτιά στην... Αυστρία


Από το XrimaNews

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έξαλλα με ένα νέο νόμο που πέρασε από το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, ο οποίος αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας έτσι ώστε να χάνει την «ανεξαρτησία» της σε σημαντικό βαθμό, ενάντια στις προειδοποιήσεις ΔΝΤ και Ε.Ε.


Η Ουγγαρία φαίνεται να οδεύει προς πτώχευση καθώς το 50% του χρέους της είναι σε συνάλλαγμα και το νόμισμά της βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, ενώ εξαιτίας αλλαγών στη νομοθεσία της, όπως αυτή για την Κεντρική της Τράπεζα, έχουν «παγώσει» τη βοήθεια από το ΔΝΤ.

Η αθόρυβη κρίση της Ανατολικής Ευρώπης με επίκεντρο την Ουγγαρία βάζει φωτιά στην Αυστρία, η οποία έχει 226 δισ. δολάρια σε κρατικά ομόλογα στην περιοχή με το σύνολο των επενδύσεων της σε περιουσιακά στοιχεία να ανέρχεται στο 1,6 τρισ. δολάρια.

Αν η Ουγγαρία πτωχεύσει, η Αυστρία κινδυνεύει με σειρά υποβαθμίσεων από τους οίκους αξιολόγησης που θα επηρεάσουν ανοδικά το κόστος δανεισμού της. Αν η μόλυνση από μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ουγγαρίας μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή, η Αυστρία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη χρηματοπιστωτική αλλά και οικονομική θέση.


1 σχόλιο:

  1. Εδώ τα καλά τα .... πλυντήρια !! Τα πλένουν ΟΛΑ, από ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ .... ΧΡΗΜΑΤΑ, ΛΕΦΤΑ, ΜΠΑΡΑ, αλλά και λερωμένα σώβρακα και κατουρημένες μποδιές, πράσινες και μπλέ !! ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΤΙ ΛΕΜΑΙ !!!!!! ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΟΡΦΟΝΙΟ ΠΡΟΪΝ ΥΠΕΞ, KAI TON ΠΑΠΑ των ΚΩΣΤΑ, Ο ΠΑΠΑΣ ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ... ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΥΤΑ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή