Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Με υποβάθμιση και του EFSF απειλεί τώρα η Standard & Poor's


«Η ευρωζώνη έχει κρίση διακυβέρνησης και ηγεσίας»

Από Τα Νέα

Να υποβαθμίσει το προσωρινό ευρωπαϊκό ταμείο βοήθειας (EFSF), εάν κάποια από τις χώρες - εγγυητές του μηχανισμού χάσει την ανώτατη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ», απειλεί ο οικός αξιολόγησης Standard & Poor's, μία ημέρα μετά την προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης 15 κρατών της ευρωζώνης. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P Μόριτζ Κρέμερ, δήλωσε ότι η κρίση στην ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε κρίση διακυβέρνησης και ηγεσίας.

Σημειώνεται ότι ο EFSF βαθμολογείται με την ανώτερη δυνατή αξιολόγηση «ΑΑΑ».


Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο οίκος, «θα μπορούσαμε να μειώσουμε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση του EFSF κατά μία ή δύο βαθμίδες, εάν μειώσουμε τις κρατικές αξιολογήσεις ΑΑΑ, που είναι τώρα υπό καθεστώς αναθεώρησης, σε μία ή περισσότερες από τις χώρες - εγγυητές του EFSF».

Η S&P αναμένεται να διατηρήσει το EFSF υπό καθεστώς αναθεώρησης για πιθανή υποβάθμιση (creditwatch negative) για 90 ημέρες, όσο δηλαδή θα χρειαστεί για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση των χωρών που εγγυώνται τις εκδόσεις του μηχανισμού.


Η πιθανότητα υποβάθμισης είναι 50%

Πάντως, ο οίκος ανέφερε ότι θα μπορούσε να διατηρήσει την υπάρχουσα αξιολόγηση του μηχανισμού ακόμα και αν μειώσει την αξιολόγηση «AAA» σε μία ή περισσότερες χώρες, μόνο όμως εφόσον διαθέτει επαρκή στοιχεία ότι οι εγγυητές του EFSF δρομολογούν περαιτέρω πιστωτικές ενισχύσεις που θα αντισταθμίζουν την μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα των κρατών - μελών.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P Μόριτζ Κρέμερ, δήλωσε την Τρίτη ότι η κρίση στην ευρωζώνη έχει μετατραπεί σε κρίση διακυβέρνησης και ηγεσίας.

Ο κ. Κρέμερ ανέφερε ότι οι αποσπασματικές και διστακτικές αντιδράσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας, συνέβαλαν στην υποχώρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή Σύνοδος Κουρφής αποτελεί μια ευκαιρία να ανατραπεί η αντίληψη ότι η διαχείριση της κρίσης υπήρξε έως τώρα αμυντική.


1 σχόλιο:

  1. "Αν η ιταλίδα υπουργός εργασίας συγκινήθηκε όταν ανακοίνωνε...." ! Καλά ρε παιδιά, στα κινηματογραφικά έργα ότα πέφτει κλάμα, όπως λέμαι "και κλάμα η Κυρία", πέφτει από συγκίνηση για από ... αλοιφές που τρίβουν γύρω από τα μάτια τους, ή βάζουν ειδικές σταγόνες στα μάτια τους ! Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε έναν οφθαλμίατρο ή έναν φαρμακοποιό ! ΜΗΝ ΠΕΦΤΑΙΤΕ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΤΟΥΣ ! ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ! ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή