Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

CEBR: 20% να διατηρηθεί το ευρώ στη σημερινή του μορφή


Από το analitis.com

Η πιθανότητα η Ευρωζώνη να παραμείνει στην τωρινή της μορφή και να διατηρήσει τη σημερινή της δομή τα επόμενα 10 χρόνια είναι 20%, καθώς οι κυβερνήσεις των μελών θα αποτύχουν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να εμποδίσουν τις οικονομικές ανισότητες, υποστηρίζει το Κέντρο Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Ερευνών (CEBR).

«Η Ευρωζώνη θα έχει άλλη μία κρίση χρέους μέχρι την Άνοιξη, όταν η Ισπανία και η Ιταλία θα πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν ομόλογα ύψους που ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ. Το ευρώ μπορεί να διασπαστεί σε εκείνο το σημείο, αν και οι Ευρωπαίοι πολιτικοί συνήθως μπορούν να αντιδράσουν σε μία κρίση, αλλά, ακόμη και αν δεν σπάσει, αυτή θα είναι η χρονιά που θα αποδυναμωθεί αισθητά έναντι του δολαρίου» είπε ο chief executive officer του Κέντρου Douglas McWilliams.

«Υποπτεύομαι ότι αυτό που θα σπάσει το ευρώ θα είναι η αποτυχία των περισσότερων κρατών να πάρουν το σκληρό φάρμακο των απαραίτητων αλλαγών ώστε να κάνουν τις οικονομίες τους ανταγωνιστικές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Δίνουμε 1 στις 5 πιθανότητες το ευρώ να επιβιώσει με τη σημερινή μορφή του τα επόμενα 10 χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου