Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Διακορεύοντας τον υλισμό...

Το παρακάτω κείμενο αλίευσα στο πολύ καλό ιστολόγιο Herr K και το αναδημοσιεύω χωρίς σχολιασμό επειδή στ' αλήθεια το βρήκα διασκεδαστικό...

«Ορισμένες θέσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΝ και οι αντίστοιχες της μειοψηφίας, για το 6ο συνέδριο, όπως δημοσιεύτηκαν στη χθεσινή "Αυγή". Την "Αυγή" άρχισα να ξαναδιαβάζω από τότε που εκδόθηκε ο "Δρόμος της Αριστεράς", οπότε και βεβαιώθηκα ότι υπάρχουν και τα χειρότερα.


Η μειοψηφία της ΚΠΕ του ΣΥΝ (Λαφαζάνης μεταξύ άλλων) υποστηρίζει τα εξής αυτονόητα: "Το σημερινό κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ έχει εξελιχθεί (...) σε κατεξοχήν δύναμη του εγχώριου και πολυεθνικού μεγάλου κεφαλαίου στην πιο βίαιη, άγρια και ακραία εκδοχή του... που φτάνει στη μετατροπή της χώρας σε αντεργατικό προτεκτοράτο". Μιλάει δε για "κοινή δράση και συμπαράταξη της Αριστεράς (από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΚΚΕ και τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς)" ώστε να μην υπάρξουν "ακραία συντηρητικές έως αυταρχικές και φασίζουσες εξελίξεις".

Για την πλειοψηφία της ΚΠΕ του ΣΥΝ αντίθετα στους φταίχτες συγκαταλέγεται το ΠΑΣΟΚ που διολισθαίνει σε έναν "παρωχημένο εθνικιστικό λόγο", η Ν.Δ. που συντάσσεται με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα επιχειρεί να μετατοπίσει την κοινωνία "σε συντηρητικότερη κατεύθυνση σε θέματα όπως η ιθαγένεια των μεταναστών", το ΚΚΕ που έχει "μία ρητορεία σχεδόν εθνικιστική". Αντιθέτως δεν φταίνε οι Οικολόγοι Πράσινοι, που διατηρούν "αριστερές ευαισθησίες".

Θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η πλειοψηφία του ΣΥΝ διακρίνεται από εκκωφαντική δουλοπρέπεια;».


Τη μεγάλη πλάκα όμως έχει το πρώτο κατά σειράν σχόλιο αναγνώστη του ιστολογίου, το οποίο έχει ως εξής:

«Αν δεν το καταλάβατε, για όλα φταίει ο "εθνικισμός" όλων των κομμάτων πλην ΣΥΝ και Τρεμόπουλου / Χρυσόγελου! Είπαμε να ασκηθεί κριτική στο διαλεκτικό υλισμό, αλλά ετούτοι έχουν διακορεύσει και τη διαλεκτική και τον υλισμό...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου