Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δεύτερο σχέδιο για την Ελλάδα μετά την «πλήρη έκθεση» της τρόικας


Το Βερολίνο περιμένει την «πλήρη έκθεση» της τρόικας για την Ελλάδα

Από την Καθημερινή

Η γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να θέτει ως προϋπόθεση για την καταβολή μιας ζωτικής σημασίας οικονομικής βοήθειας προς την Αθήνα την «πλήρη έκθεση» της τρόικας, της αποστολής εμπειρογνωμόνων στην οποία έχει ανατεθεί να εκτιμά τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και η οποία έδωσε χθες Τρίτη μια πρώτη θετική γνωμοδότηση.


Η τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ) διατύπωσε χθες Τρίτη στο τέλος του ελέγχου της μια θετική γνωμοδότηση, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των κεφαλαίων στις αρχές Νοεμβρίου. Όμως η γνωμοδότηση αυτή δεν αποτελεί μια έκθεση, υπογραμμίζει το Βερολίνο: είναι «απλώς μια ανακοίνωση» στο τέλος της αποστολής των εμπειρογνωμόνων.

«Αυτό που είναι καθοριστικό είναι η πλήρης έκθεση, η οποία θα είναι σε μορφή που να μπορεί να αναλυθεί», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Περιμένουμε την έκθεση, θα την αναλύσουμε και στη συνέχεια θα λάβουμε μια απόφαση για την έκτη δόση» του δανείου προς την Ελλάδα δήλωσε επίσης ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, αφού χαιρέτισε το τέλος των εργασιών της τρόικας.

Το Βερολίνο περιμένει επίσης την οριστική έκθεση της τρόικας για να εκπονήσει ένα δεύτερο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας. «Ξεκινάμε από την αρχή ότι η έκθεση θα περιέχει επαρκή αριθμητικά δεδομένα για να διαπιστωθεί η βάση πάνω στην οποία θα γίνει η επεξεργασία ενός δεύτερου σχεδίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

* Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου