Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Το δικαίωμα να είσαι σκουπιδιάρης...


Από topontiki.gr

Του Αντώνη Δελλατόλα

Θα έχετε ακούσει πολιτικούς, δημάρχους, δημοσιογράφους να αναφέρονται στους «εργάτες καθαριότητας», τους «συνδικαλιστές ΠΟΕ ΟΤΑ», τους «υπαλλήλους στην αποκομιδή σκουπιδιών». Να μην ξεχνάμε όμως ότι όλοι εσείς, όλοι αυτοί, όλοι εμείς, όταν δεν είμαστε στον «αέρα», τους αποκαλούμε με το πραγματικό τους όνομα: Σκουπιδιάρηδες.


Έτσι τους λέμε. Όχι ντε και καλά υποτιμητικά (είναι πολλοί βέβαια που το κάνουν), αλλά γιατί αυτή είναι η δουλειά τους. Δουλειά δύσκολη, ανθυγιεινή, επικίνδυνη. Μαζεύουν τα σκουπίδια μας, τα σκουπίδια που δημιουργούμε αλόγιστα, χωρίς οικολογική συνείδηση, τα σκουπίδια που πετάμε παντού, αγνοώντας εκκλήσεις για καλύτερη περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Έτυχε να έχουν επιλεγεί – προφανώς από ανάγκη να βγάλουν το ψωμί τους – να καθαρίζουν τις πόλεις από τα δικά μας σκουπίδια και για τον λόγο αυτόν εμείς είμαστε οι πραγματικοί σκουπιδιαραίοι!!!

Τους οφείλουμε λοιπόν στήριξη, σεβασμό, αλληλεγγύη και κατανόηση για τον αγώνα που δίνουν.

Δεν αγωνίζονται για τη συντεχνία, όπως με ευκολία τους προσάπτουν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα φερέφωνά τους, ορισμένοι δήμαρχοι, αλλά για το δικαίωμά τους να προασπίσουν την επιβίωσή τους και το να μην τους ρίξουν σαν μια σακούλα σκουπιδιών στον «ιδιώτη επενδυτή» με μισθούς Μπανγκλαντές.

Το δικαίωμα, δηλαδή, να εξακολουθούν να είναι σκουπιδιάρηδες!

Tι στο διάβολο, δεν ζητάνε και πολλά!!!

ΥΓ.: Μιλάνε διάφοροι, αλλά να μιλάει και η Ντόρα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου